Rohlins glädje efter cancerbeskedet: Jag klarade det

I december 2021 diagnostiserades Charlotte Rohlin med en aggressiv form av bröstcancer.

Nu lämnar den tidigare försvarshjälten glädjande besked om sjukdomen.

”Jag är färdigbehandlad” skriver hon på Instagram.

Linköpingsikonen har på Instagram beskrivit sin sjukdom och de påföljande behandlingarna. 14 december 2021 berättade Charlotte Rohlin att hon drabbats av bröstcancer och inom kort skulle få cellgiftsbehandling.

I april 2022 förtydligade den tidigare mittbacken att det rör sig om så kallad trippelnegativ bröstcancer.

”Det innebär också mer omfattande operationer för att minska risken för återfall, då denna typ av cancer är väldigt aggressiv och vill komma tillbaka. Ett väldigt tufft besked, men det kommer bli bra”, skrev Rohlin då.

Nickade Sverige till VM

I dag är tonen muntrare. Efter att ha opererat bort båda brösten och tre lymfkörtlar har hon just fått ett glädjande svar.

”Där finns inget kvar av den lilla tumören och bara en millimeter kvar av den stora. Det bästa av allt är att det inte fanns någon spridning till de lymfkörtlar man tog ut för analys. Cellgiftsbehandlingen har tagit så bra!” skriver Rohlin på Instagram.

Härnäst väntar operation på äggstockarna, skriver Rohlin, i ett inlägg som har strösslats med hjärtan och lyckönskningar från dagens landslagsspelare.

Charlotte Rohlin blev årets back 2010, tillhörde svenska landslaget i ett decennium och hennes mest minnesvärda nickmål tog Blågult till VM 2011 – ett mästerskap där laget sedan vann brons.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.