Nilsson Lindelöf lämnar återbud – Kurtulus kallas in

Victor Nilsson Lindelöf kommer inte till spel i Nations League.

Sveriges lagkapten har lämnat återbud till landslagssamlingen.

Nu står det klart att Edvin Kurtulus kallas in som ersättare.

– Han ansluter till truppen i kväll, säger landslagschef Stefan Pettersson.

Sverige har fyra matcher i Nations League de kommande två veckorna. Victor Nilsson Lindelöf var med i Janne Anderssons trupp som han presenterade förra veckan, men nu har Manchester United-backen tvingats lämna återbud.

Janne Andersson meddelade avbräcket på dagens presskonferens.

– Han har haft återkommande skadeproblem som behöver läka, säger förbundskaptenen och fortsätter:

– Victor är vår lagkapten och har varit en jätteviktig spelare under alla mina sex år. Han har aldrig gjort mig besviken så det är ett stort avbräck, samtidigt är det som det är.

Hade han inte kunnat vara med landslaget och rehabilitera?

– Det var så pass stor problematisk så vi såg ingen chans till att det skulle bli bra. Då är det bättre att han är ledig.

Hade du det på känn?

– Han har haft problem under en lång tid så jag hade absolut det här på känn. Jag var och hälsade på honom för någon månad sedan och vi hade en dialog kring det redan då. Vi har pratat nästan varje dag och har insett att det inte kommer gå.

Han ersätter

Det var först oklart om landslagsledningen tänkte kalla in någon ersättare. Men några timmar senare på måndagen bekräftade man att Edvin Kurtulus ansluter till landslaget.

– Vi har fått besked från FIFA att begäran om nationsbyte gått igenom och han är därmed tillgänglig för oss med omedelbar verkan. Han ansluter till truppen i kväll, säger landslagschef Stefan Pettersson.

Kurtulus säger till SVT Sport att han är glad över att få spela med blågult.

– Jag har kollat på landslaget sedan jag var liten. Att själv nu få representera landslaget är en stor ära och jag tar uppgiften med stor tacksamhet. Det betyder enormt, enormt mycket. Jag längtar bara till att få komma dit och träffa alla, säger han.

I övrigt så tvingades Martin Olsson på måndagen lämna återbud och dessutom kommer Emil Krafth senare.

– Emil Krafth har varit sjuk, men är kraftigt på bättringsvägen. Om det inte kommer något bakslag kommer han i morgon, säger Andersson.

Sverige möter Slovenien borta redan på torsdag. Sedan väntar Norge på Friends på söndag och sedan Serbien hemma och Norge borta nästa vecka.

.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.