Stökigt när Tottenham kryssade mot Liverpool

Jürgen Klopp rasande efter Harry Kanes tackling

Fyra mål, ett rött kort och heta känslor.

Det mesta hände när Tottenham spelade 2–2 mot Liverpool.

Efter matchen var Jürgen Klopp rasande på domaren.

– Det hjälper om man har spelat fotboll själv, säger han ironiskt i Viaplay.

Harry Kane har inte gått att känna igen under hösten och stod inför dagens match mot Liverpool på endast ett ligamål som kom den 17 oktober.

I dag bröt han sin måltorka. Efter 13 minuter fick han en bra djupledspassning och Kane tryckte dit ledningsmålet i bortre hörnet.

Och Tottenham som inte hade spelat match sedan den 5 december då nio spelare i truppen haft corona verkade spelsuget.

De hade två superlägen att utöka ledningen, först när Heung-Min Son blev ren i straffområdet men sköt utanför. Sedan när Dele Alli trodde att han gjort mål men Alisson fick fingertopparna på bollen.

– Det är en enormt bra räddning, säger Niva.

”Klart det är rött”

Däremellan kunde Harry Kane mycket väl ha blivit utvisad. Han kom alldeles för sent in i en tackling på Andy Robertson, men domaren nöjde sig med gult.

– Det är klart att det är rött kort, säger Sportbladets Erik Niva i Viaplay.

Efter matchen menade Kane att det inte var ett rött kort.

– Det var en tuff tackling men jag vann bollen. När du spelar mot topplag och fajtas för poäng kommer det bli tuffa tacklingar emellanåt, säger han i Viaplay.

I stället tog Liverpool över allt mer och efter 35 minuter kom kvitteringen när Diogo Jota knoppade in ett inlägg till 1–1, hans tionde mål för säsongen.

Liverpool ville sedan ha straff när Jota gick omkull men domaren vinkade avvärjande till Jürgen Klopps stora ilska vilket resulterade i ett gult kort.

Robertson i centrum

I den andra halvleken skulle det mesta handla om Liverpools Andy Robertson. I den 70:e minuten kom Dele Alli igenom, fick en knuff i ryggen och ramlade men domaren valde att fria och Liverpool gick till anfall.

Där kunde de till slut Andy Robertsson nicka in 2–1 från nära håll vilket fick Tottenhamspelarna att protestera kraftigt då de menade att det borde varit straff i situationen innan. Men domaren stod fast vid sitt beslut och målet godkändes.

Andy Robertson skulle fem minuter senare få rött kort. Efter en avblåsning satte han in en ful tackling på Emerson och domaren tilldelade skotten ett gult kort. Men efter VAR-granskning så ändrade han sitt beslut och gav rött kort.

– Harry Kanes tackling var mer rött kort än vad det var för Andy Robertson, säger Erik Niva.

Däremellan hade Tottenham kvitterat när Alisson gjorde en supertavla. Brassen tajmade en utrusning helt fel och Heung-Min Son satte kvitteringen i öppet mål.

Med tio man var det Tottenham som tryckte på hårdast för en seger men matchen slutade 2–2.

Klopp förbannad

Efter matchen var Jürgen Klopp rasande på domarinsatsen.

– Att ge Robertson rött kort är okej, det är så det funkar. Men Kane borde också ha fått rött kort, det är 100 procent ett rött kort. Om Robertson har kvar sin fot på marken så bryter han benet. Så frågan är varför VAR kollar på situationen med Robertson men inte kollar den med Kane eller straffsituationen med Jota, säger han och fortsätter:

– Domaren säger till mig att Jota stannar med flit för att han vill ha straff. Först och främst, man måste stanna för att skjuta. Det hjälper om man har spelat fotboll själv. Varför stannar han? Han vill skjuta och göra mål. Jag förstår inte, säger Klopp.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.