Kritik efter bilderna från cupmötet

England är nedstängt till följd av covid-19 och du får bara gå ut om det är helt nödvändigt.

Då mötte ett stort antal fans upp spelarbussarna när Tottenham gästade åttondedivsionens Marine i FA-cupen.

– De som inte lydde reglerna om social distansering blev tillsagda, skriver lokala polisen i ett uttalande, enligt Daily Mail.

Det är inte varje dag som Marine AFC i åttondedivisionen är i fokus för fotbolls-England. Men när laget, som byter om i baren på arenan, gästas av Tottenham i FA-cupen är det den största händelsen i klubbens över 100 år långa historia och matchen direktsänds på BBC.

Men på plats får ingen se den.

All publik är helt förbjuden på idrott i England just nu och hela landet är i en hård nedstängning på grund av skenande smittotal. Därför var det många som höjde på ögonbrynen när bilder kom från när lagen anlände till Rosset Park Stadium i Merseyside, Liverpool.

En stor folksamling, helt utan social distansering, mötte upp för att få en glimt av både sina egna hjältar och Spurs stjärnor den stora dagen till ära. Trots att reglerna säger att man bara får gå ut om det är helt nödvändigt.

”Mindre folksamling uppstod”

På sociala medier frågar sig användare om det är så att FA-cupens magi biter även på covid-19 och flera användare riktar kritik mot polisens arbete.

I ett uttalande till Daily Mail svara polisen att man inte tycker det varit några stora problem.

”En mindre folksamling uppstod när lagens bussar kom till matchen och vägen stängdes för att låta bussarna komma fram. Den stora delen av de som närvarade höll sig till reglerna om social distansering och de som inte gjorde det blev tillsagda av polisen. Som vi gjort under hela pandemin ber vi folk att skingra sig och gå hem. Men om vi möts av kraftiga brott mot lagen så tar vi till hårdare tag. Alla som var där har nu lämnat platsen och vi hoppas de njuter av matchen i sina hem”.

Rekordskytt för Spurs

Marine, som lyckades sälja 25 000 virituella biljetter till matchen, fick dock en tung start. I paus stod matchen 0–4 efter ett hattrick av Carlos Vinicius.

I andra halvlek skrevs historia. Alfie Devine blev yngsta spelare i Spurs A-lag någonsin när han byttes in 16 år och 163 dagar gammal. Sex minuter senare blev han klubbens yngsta målgörare när han satte 5–0 efter att ha klivit in från vänster i straffområdet och tryckt dit bollen vid första stolpen. 5–0 blev också matchens slutresultat.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.