Blev matchhjälte – efter benskyddsförsening

Jacob Ortmark stod redo att hoppa in i minut 65 för Sirius, men mittfältaren hade fel benskydd på sig och fick stå kvar på sidlinjen.

Men det var väl tur att han väl fick hoppa in fem minuter senare – Ortmark avgjorde matchen mot Mjällby med ett drömmål.

– Jag var galet sugen på att hoppa in, säger 23-åringen efter matchen.

Rätt utrustning kan vara rätt att ha – speciellt när man ska hoppa in i en allsvensk match. Sirius Jacob Ortmark hade inte koll på grejerna när han skulle hoppa in i minut 65 mot Mjällby, och hade fel benskydd.

– Tydligen hade jag inte rätt benskydd, samma benskydd som jag haft i tre säsonger var inte rätt i dag, sade Ortmark till discovery.

Efter ett snabbt byte fick han hoppa in fem minuter senare – lika bra var väl det.

I den 84:e minuten avgjorde Ortmark med ett drömmål, och gav alla tre poäng till Sirius.

Kouakou i skytteligatoppen

Den ratade IFK Göteborg-anfallaren Christian Kouakou anslöt till Sirius inför säsongen, och har verkligen fått fart på målskyttet i Uppsala.

Efter ett brunkigt 1–0-mål av Eric Björkander kvitterade Kouakou med ett vackert nickmål. Det var 26-åringens femte mål i årets allsvenska, och nu är han bara ett mål bakom ledarduon Edvardsen/Adegbenro.

– Jag skulle gjort två här, sade han till discovery i paus.

Efter kvitteringen var det Sirius som var spelförande och hade de bästa målchanserna. Men det var en försenad inhoppare som skulle avgöra det hela.

Benskyddsstrulet

För när Jacob Ortmark hade bytt benskydd fick han hoppa in – och slog till med ett drömmål.

– Jag var galet sugen när jag väl fick komma in, säger matchhjälten efteråt.

23-åringen fick ett inlägg, tog ner lädret på bröstet och slog till på volley. Samuel Brolin hade inte en chans i Mjällby-målet, och 2–1-målet blev avgörande.

Efter matchen hyllades Axel Björnström av supportrarna och fick motta pris för sina insatser 2020. Vänsterbacken förväntas också lämna för ryska Arsenal Tula inom en snar framtid.

Sirius kunde hålla undan och ta alla tre poäng. Resultatet tar dem förbi just Mjällby, som glider ner till en elfteplats.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN