IFK Göteborg

Simon Therns stöd till Marek Hamsik: ”Var en betongåker”

Av: 

Petra Thorén

Marek Hamsik och Simon Thern.
Marek Hamsik och Simon Thern.

FOTBOLL

GÖTEBORG. Marek Hamsik ville själv inte skylla på underlaget i 1-1-matchen mot Halmstad.

Inför derbyt i Göteborg påpekar lagkamraten Simon Thern att varken Marek Hamsik eller laget ska bedömas för hårt för poängtappet på Örjans Vall.

– Även om man spelat 12 år i Napoli och kan behandla bollen, så spelar det ingen roll hur skicklig du är om planen är värdelös, säger mittfältaren.

Det växlande kyliga vårvädret gynnar inte gräsmattorna på landets fotbollsplaner.  Diskussionen efter IFK Göteborg poängtapp i Halmstad, 1-1, handlade om underlaget.

– Fruktansvärt med ett ord. Men det är samma för alla, sa Marek Hamsik, som inte skyllde ifrån sig.

– Högprofilerade spelare från Napoli och Ajax är kanske vana vid bättre gräsmattor, sa dock HBK:s tränare Magnus Haglund ironiskt.

Inför mötet med BK Häcken tar IFK Göteborgs mittfältare Simon Thern upp matchen mot HBK. Han menar att man inte ska dra för stora växlar på insatsen. Helst inte när det kommer till lagets slovakiska landslagsstjärna, som trots allt också fick lite beröm för sin insats i Halmstad.

– Jag tycker att det är lite ursäkta med Halmstadmatchen eftersom det var en betongåker vi spelade på och har man många bollskickliga spelare så är det inte så lätt, säger Thern och fortsätter:

– Även om man spelat 12 år i Napoli och kan behandla bollen, så spelar det ingen roll hur skicklig du är om planen är värdelös. Då är det svårt att ha en bra förstatouch för alla spelare. Nu när det börjar växa och bli lite gräs gynnar det spelare som är skickliga, säger han.

”Vi är inte stressade”

Tränaren Roland Nilsson tycker också att synen på Hamsiks prestation i stort i IFK-tröjan hänger ihop med vilka förväntningar som funnits.

– Går man in med bilder från hans tid i Napoli ser det solklart inte ut så och det beror på många olika saker. Både han och vi vet att han kan mer. Samtidigt vet vi att han inte har spelat så många matcher och det var inte länge sedan han kom in i full träning, säger Roland Nilsson.

Marek Hamsik själv ser mest fram emot att spela sitt första Göteborgsderby.

– Spelarna har berättat lite om matchen. Jag gillar dessa typer av matcher och det blir roligt, säger Hamsik.

Inte det största derbyt du spelat...?

– Nej, det är det inte, haha. Men samtidigt är jag ny här. För spelare som är från Göteborg är den väldigt viktig.

Även BK Häcken fick en poäng, sin första, med sig i mötet borta mot Hammarby. Det var viktigt, påpekar lagkapten Rasmus Lindgren:

– Det är inte såg vi såg att säsongen skulle öppna sig, det är solklart att vi ville ha mer än en poäng. Men vi har varit ganska så lösningsorienterade. Vi vill ta poäng och har för få poäng, Men jag upplever inte att vi är stressade.

Champions League-final 2021 (herrar): Allt inför Manchester City–Chelsea

Europa League-final 2021: Allt inför Manchester United–Villarreal

Champions League-final 2021 (damer): Allt inför Barcelona–Chelsea

Publisert:

LÄS VIDARE

Laul: Han kommer inte få ett jobb igen

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

IFK Göteborg

Marek Hamsik

Simon Thern

Roland Nilsson

Allsvenskan i fotboll