Sågar beslutet: ”Blev en chock”

PL-spelaren rasar mot förbundet

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Stefan Johansen rasar mot egna fröbundet – efter beskedet om Lagerbäck.
Foto: Fredrik Varfjell / TT NYHETSBYRÅN
Stefan Johansen rasar mot egna fröbundet – efter beskedet om Lagerbäck.

Lars Lagerbäck fick sparken som förbundskapten för Norge.

Något alla spelare inte informerades om.

– Dålig kommunikation, säger Premier League-spelaren Stefan Johansen till VG.

Han hade precis lämnat sin dotter på förskolan i London när det plingade till i mobiltelefonen. Det var ett WhatsApp-meddelande från det norska förbundet NFF, som skrev att Lars Lagerbäck ”slutar som förbundskapten”.

– För mig kom det här beskedet som en chock. Senast jag pratade med Lars och Per Joar Hansen (assisterande) var de väldigt motiverade att fortsätta. Jag såg inte att det här skulle komma så pass snabbt. Det var chockerande nyheter, säger Johansen till VG.

”Väldigt konstigt”

Norges ledning valde att ta in meriterade Ståle Solbakken som ersättare. Men de uppgav aldrig i ett förstaläge att de hade gett Lagerbäck sparken. Det var något svensken själv bekräftade i intervjuer efteråt.

Dåligt, tycker Stefan Johansen.

– Det kändes väldigt konstigt att vi fick information från NFF om att Lars hade slutat. Jag tolkade det som att han hade valt att avgå, sedan fick man veta att han hade fått sparken. Jag tycker nog att det var dålig kommunikation. Vi borde ha fått veta att det var så här det gick till, säger han i VG-intervjun.

”Inte med på mötet”

NFF:s presschef Gro Tvedt Anderssen menar att det handlade om ett missförstånd.

– Det stämmer att spelargruppen fick ett kort WhatsApp-meddelande där det stod: ”Lars slutar som förbundskapten, Ståle Solbakken tar över.” Tidigare under morgonen hade vi haft ett telefonmöte med spelarkaptenerna som fick en större inblick i frågan. Stefan var inte med på det mötet för vi fick inte tag i honom. Vi hade naturligtvis ingen tanke om att förmedla budskapet på olika sätt till spelarna och resten av Fotbollsnorge, säger han.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.