Därför vägrar Wilfried Zaha utföra protesten

Alla spelare i Premier League ställer sig på knä vid avspark för att ta ställning mot rasism.

Men i dag blev Wilfried Zaha förste spelare att stå upp.

”Det gör ingen skillnad om vi står eller går ner på knä. Några av oss fortsätter att ta emot kränkningar ändå”, skriver han i ett uttalande.

För att stötta Black Lives Matter och markera mot rasism har alla spelare i Premier League gått ner på knä vid avspark på samma sätt som Colin Kaepernick gjorde vid den amerikanska nationalsången i NFL.

Men nu har Crystal Palace anfallsstjärna Wilfried Zaha blivit den förste som helt slutat med gesten. Han aviserade det redan för ett par veckor sedan och i dag stod han upp som ensam spelare när Palace mötte West Bromwich.

”Står stolt”

I ett uttalande förklarar han varför.

”Det finns inget rätt och fel men för mig personligen känner jag att knäståendet har blivit en del i en matchrutin och att det inte gör någon skillnad om jag står eller går ner på knä. Några av oss kommer fortsätta ta emot kränkningar ändå”, skriver han och fortsätter:

”Som samhälle tycker jag vi ska stötta bättre utbildning i våra skolor och sociala media-företagen borde ta ett större ansvar för att stoppa näthat – inte bara mot fotbollsspelare. Jag kommer fortsätter stå stolt.”

Crystal Palace vann mötet med West Bromwich med 1–0 och ligger elva i tabellen.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.