Djurgården värvar chilensk anfallsstjärna

Daniela Zamora är nära en övergång till Djurgården.
Daniela Zamora är nära en övergång till Djurgården.

Här är Djurgårdens nya anfallsess.

Under tisdagen presenterade Stockholmsklubben värvningen av den chilenska landslagsstjärnan Daniela Zamora, 30.

Djurgården klarade sig med nöd och näppe kvar i damallsvenskan förra säsongen, och har därefter tappat stjärnan Olivia Schough till Rosengård.

Nu står det klart att välmeriterad, offensiv förstärkning hämtas in från Chile.

Under tisdagen presenterade Djurgården, Daniela Zamora, 30, en övergång som Sportbladet skrev om tidigare under dagen.

Den chilenska landslagsanfallaren hade då redan själv redan bekräftat att hon lämnar Universidad de Chile för att testa lyckan utomlands, och dessutom specifikt i Sverige.

”Tror det kommer hjälpa min karriär”

– Jag vill meddela att jag fått ett anbud från Sverige och att jag har tackat ja till detta av professionella skäl. Jag tror att det kommer hjälpa min karriär väldigt mycket att gå utomlands, säger Zamora i en avskedsvideo på klubbens officiella webbplats.

I Djurgården har Zamora skrivit på ett avtal som sträcker sig över säsongen 2022.

– Jag är glad och tacksam för att få möjligheten att spela i Djurgården. Jag ser fram emot att komma över till Sverige så fort som möjligt för att få visa upp mig och min fotboll, säger Zamora via klubbens officiella kanaler.

Landslagsmeriterad

Zamora var lagkapten i ”La U” och vann skytteligan i den chilenska ligan förra säsongen. Hon var även en viktig del av det chilenska landslag som tog sig till semifinal i Copa Libertadores senast. Dessutom deltog hon i samtliga tre matcher som Chile spelade under VM 2019.

Sportbladet sänder svenska cupen och damallsvenskan i fotboll

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.