Jakobsson: ”Den värsta dagen i mitt liv”

avMartin Tolén

Foto: TT / Bildbyrån

En korsbandsskada förstörde Sofia Jakobssons EM-möjligheter.

Nu talar hon ut om skadebeskedet i ett inlägg på Instagram.

”Det var den värsta dagen i mitt liv”, skriver hon.

I onsdags kom mardrömsbeskedet för det svenska landslaget.

Sofia Jakobsson har slitit av korsbandet i vänsterknä, blir borta i minst sex månader och missar därmed EM i Nederländerna i sommar.

– Skador är så himla tråkigt. Sofia är ju den som bidrar med energi från första till sista minuten med sin löpstyrka som smittar av sig till övriga spelare. Hon är den med flesta antal upprepade maxlöpningar och en förebild faktiskt. Det kommer vi att förlora nu, sa förbundskaptenen Pia Sundhage då.

Jakobsson: Det dödar mig

Nu talar även anfallsstjärnan själv för första gången om skadan.

I ett inlägg på Instagram skriver hon om besvikelsen över att missa både EM och möjligheten att kvala in till Champions League med Montpellier.

”Det har nu gått två dagar sedan den värsta dagen i mitt liv, när mitt hjärta gick i 10 000 bitar, när det kändes som att jag inte kunde röra kroppen och den dagen mina drömmar krossades på bara några sekunder. Det dödar mig att jag inte kan hjälpa mina lagkamrater och det smärtar så mycket att jag inte kan spela EM med de bästa tjejerna i världen”, skriver landslagsstjärnan i inlägget.

”Förstår det fortfarande inte”

26-åringen, som gjort flest mål av samtliga spelare i den stjärnfyllda franska ligan, är dock fast besluten att komma tillbaka.

”Jag kan fortfarande inte förstå att det här har hänt mig. Att allt bröt samman inom mig på några sekunder. Jag tror att det kommer ta ett tag att vänja sig vid. Men jag har accepterat att korsbandet är av och jag lovar att göra allt för att komma tillbaka starkare än någonsin”, skriver Jakobsson.

EM i Nederländerna spelas mellan 16 juli och 6 augusti. Sverige premiärspelar mot Tyskland 17 juli.