Uppgifter: Hamrén får nytt jobb – i Sydafrika

Foto: Christophe Ena / TT / NTB Scanpix

avSimon Sjöstrand

FOTBOLL

I september gick han in som rådgivare i Örgryte.

Nu kan Erik Hamrén, 60, vara på väg mot ett nytt jobb.

Som general manager i sydafrikanska Mamelodi Sundowns, enligt uppgifter till Expressen.

Erik Hamrén, 60, lämnade jobbet som svensk förbundskapten efter EM i fjol och gick länge arbetslös, innan han återvände till Örgryte i september.

Där fungerar han som rådgivare till ledarstaben, vars lag på onsdagen inleder kvalet för att hålla sig kvar i superettan.

Samtidigt omgärdas Hamrén av nya flyttrykten.

Vill utomlands

60-åringen har själv skyltat om att han vill utomlands och på tisdagskvällen kom uppgifter om att Hamrén håller på att förhandla med en ny klubb utanför Europa.

Enligt Expressen handlar det om sydafrikanska Mamelodi Sundowns. Där, skriver tidningen, är Hamrén aktuell för en tjänst som general manager.

Mamelodi Sundowns lirar i sydafrikanska Premier League och ligger just nu åtta i en haltande tabell. Klubben, som har flest ligatitlar med sju, har just nu en tillfällig general manager i form av Yogesh Singh och enligt Expressen är Hamrén en av kandidaterna till att ta över.

”På resande fot”

På tisdagen rapporterade Göteborgs-Posten att Hamrén inte var på plats på Örgrytes sista träning inför kvalmötet med Mjällby då han befann sig ”på resande fot för att förhandla med en klubb utanför Europa”.

Janne Andersson vs Hamrén och Lagerbäck 00:24
ARTIKELN HANDLAR OM

Fotboll

Superettan