AIK avslutade med seger

avLo Hägerfelth

FOTBOLL

Två mål på två minuter. Det räckte för att AIK skulle vinna mot Örebro.

Stockholmsklubben avslutade därmed säsongen med tolv raka matcher utan förlust.

– Det är väldigt spännande när man som tränare tror att man är skillnaden och sedan kommer fram till att helvete - det är man inte alltid, säger AIK:s tränare Rikard Norling.

AIK hade redan inför den sista omgången av Allsvenskan 2017 säkrat andraplatsen i tabellen och hade därmed inget att spela för tabellmässigt. Något som märktes i matchinledningen borta mot Örebro SK.

Samtidigt som Örebros morot låg i att ta en så fin mittenplacering som möjligt bjöd den första halvtimmen nämligen inte på någon högkvalitativ underhållning och båda lagen såg rätt nöjda ut med ställningen.

Sedan slog AIK till. Två gånger om.

Först gjorde Chinedu Obasi 0–1 i minut 30, fint framspelad av Nils-Eric Johansson. Sedan dubblerade Nicolás Stefanelli ledningen minuten efter och fastslog halvtidsresultatet 0–2 på Behrn Arena.

– Matchen börjar väl bra för oss, en ganska kort stund. Sedan tycker jag att Örebro tar över. Sedan får vi inte riktigt grepp om det - fören vi gör målet egentligen. Då hittar vi tillbaka till våran styrka, säger AIK:s tränare Rikard Norling om första halvlek.

Tolv raka utan förlust

I den andra halvleken fick Örebro kontakt när Kennedy Igboananike reducerade på nick och Örebro pressade därefter på för att kvittera.

Men närmare än så kom inte Örebro, som därmed avslutade säsongen med en fjärde förlust i rad och elfteplats i tabellen.

För AIK däremot innebär segern att Stockholmarna avslutade en fin höst med tolv raka matcher obesegrade.

– Vi träffade rätt med en stomme spelare och har kunnat haft kontinuitet med dem. De har växt både individuellt och som kollektiv och förbättrat effektiviteten, inleder Norling på frågan om vad som föranlett sviten, och tillägger:

– Det är väldigt spännande när man som tränare tror att man är skillnaden och sedan kommer fram till att helvete - det är man inte alltid.

De har gjort flest säsonger i Allsvenskan 00:22
Foto: JOHAN BERNSTR M / BILDBYR N
ARTIKELN HANDLAR OM