Kim fångad på bild i omklädningsrummet – kan straffas

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

avPer Bohman

FOTBOLL

I halvtid fångades Kim Källström inne i omklädningsrummet av C Mores kameror.

Det är otillåtet, enligt förbundets regelverk.

– Han kan straffas för det, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson till Sportbladet.

Fotbollskanalen var först att rapportera om händelsen. Kim Källström, som var avstängd mot Jönköpings Södra, fångades av C Mores kameror i halvtid. Där kunde man se lagkaptenen gestikulera och instruera (?) lagkamraterna i omklädningsrummet.

Otillåtet av Källström?

Fotbollskanalen beskriver att det är otillåtet enligt förbundets regelverk och citerar följande stycke:

"Spelare får under tiden denne är avstängd inte uppträda i någon ledarroll i tävling där spelaren erhöll sin avstängning under tiden denne är avstängd. Det innebär bl.a. att spelaren inte får befinna sig i närheten av det tekniska området och inte heller på annat sätt instruera sitt lag."

Kerstin Elserth, ordförande i SvFF:s disciplinnämnd, säger att händelsen måste anmälas till nämnden för att det över huvud taget ska bli tal om något straff.

Jnytt: Riskerar avstängning

Småländska Jnytt har pratat med tävlingskommitténs ordförande Gerhard Sager och skriver att det kan bli ytterligare en matchs avstängning för Källström. Vilket betyder att han i så fall riskerar att missa den avslutande matchen mot Kalmar FF – en fajt som Djurgården sannolikt behöver vinna för att säkra Europaspel.

När Sportbladet sent under söndagskvällen når Gerhard Sager betonar han, likt Elserth, att disciplinnämnden endast kan agera om en berörd part väljer att anmäla Källström.

– En domare, en matchdelegat eller någon liknande. En spelare som är avstängd får inte instruera eller ha kontakt med lagkamraterna i samband med match. Men jag vill inte uttala mig om något eventuellt straff, för det är disciplinnämndens ansvar, säger Sager.

”Han kan straffas för det här”

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson säger följande.

Vad kan det här innebära för Kim?

– Vi får se om det strider mot några regler. Jag har bara pratat kort med Kim om händelsen. Vi ska höras mer om det i morgon. Jag såg inte själva händelsen, utan att bara bilder.

Kan det bli tal om bestraffning?

– Han kan straffas för det här. Men hur vet vi inte. Vi får prata med Kim i morgon när vi tittat på alla bilder. Sen kan jag berätta mer i morgon om vad som händer.

ARTIKELN HANDLAR OM