Dansk glädje: Får extra energi att ta VM-platsen

”De kanske inte vet om alla detaljer”

Foto: AP TT / NTB SCANPIX
FOTBOLL

De danska spelarna är nöjda med Uefas beslut.

Vice kaptenen Janni Arnth tror att det nu kan ge laget extra energi i jakten på VM.

– Det här betyder väldigt mycket för oss, säger 31-åringen.

De danska spelarna och DBU har ännu inte kommit överens om ett avtal, och dagens beslut om en 0–3-förlust är liten jämfört med kampen, enligt Janni Arnth, kapten i Linköping.

– Det är skönt att de äntligen tagit ett beslut och att vi kan blicka framåt och koncentera oss på att tävla om en plats i VM.

Är du förvånad över beslutet? Det har ju pratats om en eventuell uteslutning.

– Nej, det har funnits lite olika tankar, men jag har inte velat gissa en massa. Man kan säga att det ändå är ett okej beslut.

”Helhetsbeslut”

Det svenska förbundet hade väntat sig ett hårdare straff, och ser en risk med att lag utnyttjar beslutet. Hur ser du på det?

– De (Uefa) har ju tagit ett helhetsbeslut, och det kanske är några detaljer de (SvFF) inte riktigt helt vet om. Uefa har ju förhållit sig till både vår och förbundets utläggningar om vad som egentligen har hänt och sedan tagit beslut. Det kommer de också att göra i framtiden, och värdera utifrån det. Exakt vilka detaljer de (Uefa) tyckt varit viktiga vet jag inte heller.

”Får extra energi”

Hur ser du på era chanser att jaga ikapp Sverige i gruppen nu?

– Haha, ja vi går efter att vinna varje match och det är det vi riktar vår energi mot. Det har vi gjort hela tiden men nu får vi lite extra energi att ta den här VM-platsen. Det här betyder väldigt mycket för oss. Vi har blivit starka som grupp och det ska bli kul att spela igen, vi ser fram emot de matcherna.

Sverige går upp på maximala 9 poäng i kvalgruppen, men segern är inget som får förbundskaptenen Peter Gerhardsson att jubla.

– Det gör bara att jag kommer ihåg den inställda matchen. Det absolut tråkigaste var att våra fans, uppemot 10 000 som åkt till Göteborg för en fotbollsfest, inte fick se matchen. Det är det jag känner är respektlöst, säger han till TT.

ARTIKELN HANDLAR OM

Uefa