Ishizaki bekräftar: Lämnar AIK i vinter

avMartin Tolén

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: TT

Stefan Ishizaki är, enligt Sportbladets uppgifter, på väg till Elfsborg.

Nu står det klart att mittfältaren lämnar AIK.

– Det är ingen hemlighet att jag diskuterat med Elfsborg men vi får se hur det blir, säger 35-åringen till Expressen.

Mittfältaren Stefan Ishizaki, 35, sitter på ett utgående kontrakt i AIK och har i stället ryktats vara på väg till Elfsborg.

Enligt Sportbladets uppgifter är kontraktet redan påskrivet och mittfältaren återvänder därmed till klubben han lämnade 2013 för spel i LA Galaxy.

– Jag har inte skrivit på än, jag pratar med dem. Jag är ju fri att få prata med vilka klubbar jag vill. Ett alternativ är att flytta ner till Borås, det är något jag har pratat med min fru om tidigare. Klart att klubben betyder mycket för mig så det kan vara ett alternativ, sa Ishizaki för en dryg vecka sedan.

Bekräftat: Lämnar AIK

Och nu bekräftar både Ishizaki och AIK att han lämnar klubben när kontraktet löper ut i vinter.

Förutom Ishizaki kommer även Simon Thern och Agustin Gómez att lämna AIK och tackas av i sista hemmamatch mot IFK Göteborg medan diskussioner pågår med Johan Blomberg, Oscar Linnér, Chinedu Obasi och Kyriakos Stamatopoulos, skriver AIK på sin hemsida.

– Nej, det blir inte någon förlängning med AIK. Vi pratade om att förlänga tidigare under året och för min egen del har det varit en växande känsla att jag för familjens skull flyttar hem till Borås efter säsongen. Min fru är därifrån, barnen trivs väldigt bra där och vi har en stor umgängeskrets där, bekräftar Ishizaki för Expressen.

”Ingen hemlighet med Elfsborg”

Valet för 35-årige Ishizaki står nu mellan Elfsborg eller att lägga av med fotbollen helt, vilket han öppnade för nyligen.

– Vi får se vad som händer. Inget är klart. Efter säsongen ska jag sätta mig ner och bestämma mig för om jag ska fortsätta med fotbollen eller om jag ska sluta. Det är ingen hemlighet att jag diskuterat med Elfsborg men vi får se hur det blir. De ska göra klart med en ny tränare också.

Allsvenska skytteligatoppen 00:13
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM