Kuhn slår tillbaka: ”Trött på oärlighet”

Foto: Bildbyrån
Konate kritiserade Kuhn – som är trött på att bemöta kritiken.
FOTBOLL

Flera Malmöspelare har uttryckt sig kritiskt mot Allan Kuhn.

Nu slår den sparkade guldtränaren tillbaka.

– Jag tröttnat på att hela tiden bli uppringd och jag vill inte att min familj ska behöva läsa det här, säger han till danska BT.

Allan Kuhn bärgade, under sitt första år som MFF-tränare, ett SM-guld.

Det räckte ändå inte för Malmös ledning som valde att sparka dansken, som ersattes av Magnus Pehrsson.

Efter tränarbeskedet har flera Malmöspelare gått ut med kritiska röster mot Kuhn. Så sent som tidigare i dag sa Pa Konate följande till Sportbladet:

”Trött på oärligheten”

– Han var inte en lämplig tränare för Malmö FF. Han var ingen stark ledare. Spelidén fungerade inte.

Allan Kuhn har sett kritiken – och väljer nu att bemöta den.

– Jag håller inte alls med och jag förvånas över sakerna som sagts. Jag är trött på den här oärligheten. Naturligtvis hade jag koll på vad jag gjorde som tränare, det ledde till ett SM-guld och det är jag enormt stolt över, säger han till BT.

”Mycket ledsen”

Vidare berättar han att han gärna ser att smutskastningen mot honom slutar.

– Jag accepterar att jag blev sparkad och att svensk media gärna letar efter kritiska uttalanden om mig, men nu har jag tröttnat på att hela tiden bli uppringd och jag vill inte att min familj ska behöva läsa det här, säger han och fortsätter:

– Jag har ingen chans att försvara mig. Nu har jag en gång för alla sagt att jag är mycket ledsen att dessa saker sägs om mig. Jag förstår inte varför folk som inte spelade mycket säger dessa saker, men det brukar ofta vara så. Nu hoppas jag att det är nog. Vi hade en fantastisk säsong tillsammans och självklart så hade vi en tydlig spelidé. Det bör respekteras, tycker jag.