Zlatan tillbaka i Göteborg

Heldagsprogram och framträdande: ”Vet inte hur många som kommer”

Foto: TT
Zlatan var i Göteborg också förra sommaren, då med United.
FOTBOLL

GÖTEBORG. Han har snott en straff och brutit mot landslagsreglerna i stan tidigare.

Det blir nog lugnare när Zlatan Ibrahimovic, 35, besöker bilfabriken på Hisingen.

– Det är öppet för alla så vi vet inte hur många som kommer, säger Annika Bjerstaf, presschef på Volvo Cars.

Zlatan Ibrahimovic gjorde sin första match för Manchester United (och mål direkt) i en träningsmatch mot Galatasaray, på Ullevi sommaren 2016.

Nu är den svenske stjärnanfallaren tillbaka i Göteborg.

Zlatan har sedan flera år samarbetat med och varit stor reklampelare för biltillverkaren Volvo. Under dagen besöker han bilfabriken vid Torslanda.

Späckat program

– Han är redan på plats. Han har ett program för hela måndagen där han går runt i fabriken, är på designavdelningen och så vidare, säger Volvo Cars presschef Annika Bjerstaf.

Senare under måndagseftermiddagen framträder Ibrahimovic på en scen utanför det inhägnade fabriksområdet och där Zlatan bland annat kommer prata med biltillverkarens nye USA-chef Anders Gustafsson.

– Det här är riktat främst till anställda och deras familjer, men det är även öppet för allmänheten, säger Bjerstaf. För några dagar sedan var det 1 000 personer anmälda, men vi vet inte hur många som kommer totalt. Eftersom det är utomhus i direkt anslutning till en stor gräsyta beror det nog lite på vädret.

Sugen på landslaget?

Återstår att se om Zlatan Ibrahimovic ger några antydningar om när det kan bli aktuellt med en comeback på planen för Manchester United eller om han känner sig sugen på att spela i ett eventuellt VM-slutspel i Ryssland för Sverige.

Här är Zlatans reklamfilm med Pogba för UEFA 00:45
ARTIKELN HANDLAR OM