Tjurigt mellan stjärnorna: ”Han ville ta den”

Av: Per Bohman

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Blåvitt skulle avgöra mot Hammarby.

Då bråkade stjärnorna om vem som skulle ta straffen.

– Jag är förste straffskytt, säger Hosam Aiesh som inte lät Tobias Sana skjuta.

Plötsligt blev det tumult. Tobias Sana och Hosam Aiesh vandrade båda mot straffområdet men kom inte överens. David Fällman i Hammarby hade just fått straff emot sig sedan Alexander Farneruds nick träffat mittbackens ena arm.

IFK Göteborg hade därmed möjlighet att sänka Bajen i cupkvarten, men de båda Blåvittstjärnorna var istället påtaligt irriterade på varandra. Efter att ha tjafsat en liten stund tog Aiesh med sig bollen och satte den på straffpunkten. Samtidigt fick andra lagkamrater lugna ner Sana.

”Alla vill avgöra”

Men Aiesh, som brände en straff i den första halvleken, förvaltade chansen och tryckte in det avgörande målet (2–1) för IFK Göteborg i förlängningen i mot Hammarby.

– Sana ville ta den. Han var sugen på att göra mål. Men det var samma sak med mig. Det är också bra att alla vill avgöra. Att alla vill vara en del av segern. Så det är bara kärlek. Han kanske kan ta den någon annan dag. Men jag hade missat i första och ville revanschera mig, säger Aiesh och fortsätter:

– Jag är förste straffskytt.

Aiesh och hans lagkamrater var i grunden rätt missnöjda med insatsen och utfallet av den defensiva taktiken då Blåvitt spelade med sex(!) försvarare i en linje i den första halvleken.

– Samtidigt gör jag två mål och en assist. Om jag gör det varje gång vi spelar defensivt så spelar jag gärna defensivt! Varje match har sin plan, nästa gång kanske vi har en helt annorlunda plan, säger Aiesh och fortsätter:

– Det är alltid roligt att vara med och avgöra matcher. Att ta tre poäng. Vi vinner och det är viktigast. Att komma hit och ta tre poäng mot Hammarby på Tele2 är inte enkelt. Över 120 minuter vinner vi och då måste vi gjort något bra.

”Folk vill ta ansvar”

Poya Asbaghi såg det lilla straffbråket som något positivt.

– Sana var sugen på straffen. De hade en diskussion men står och kramas i omklädningsrummet just nu. Jag kan gilla att de vill ta straffarna mer än att folk gömmer sig när det blir skarpt läge. Folk vill ta ansvar och det gillar jag.

Tobias Sana ville inte kommentera situationen efter matchen.

Det var generellt sett en grinig tillställning. Nzuzi Toko hamnade också i tjafs – fast med motståndarna. Den tuffe 30-åringen ledde laget ute på planen och knuffades med Muamer Tankovic efter en sen tackling i slutet av matchen.

Tokos tjafs med Khalili

Inför förlängningen sökte Abdul Khalili och Toko upp varandra, och det blev stökigt igen.

– Jag sa till mitt lag: ”hey, de är trötta och vi blir bara bättre”. Och då tog deras spelare det personligt och sa åt mig.

– Men jag pratade ju bara med mitt lag. Jag blev överraskad att de påverkades av det. Om du fokuserar på ditt eget lag så påverkar inte sånt där dig. Men man såg det tydligt vi var starkare och hade momentum.

IFK Göteborg vann med 3–1 och är vidare till cupsemifinal.

Laddar Matchlista
Publicerad:

LÄS VIDARE