Nytt bakslag för Premier League: Senarelägger datum

Nya bakslag, både för Premier Leagues planer och Newcastles potentiella ägare.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

DAGENS SNACKIS

Planen var att regeringen skulle uppdatera befolkningen på torsdag och att Premier League sedan skulle fatta beslut kring återupptagningen av ligan under fredagen. Så blir det inte. Premiärminister Boris Johnson kommer att informera Storbritannien först på söndag vilket förhalar fotbollens planer ytterligare.

En del Premier League-klubbar har dessutom senarelagt öppnandet av sina respektive träningsanläggningar till den 18 maj. Delvis på grund av Johnsons nya besked men främst med spelarnas välbefinnande i åtanke, skriver Daily Mail.

Premier League siktar fortfarande på att återuppta säsongen den 12 juni men att klubbarna flyttar fram sina datum oroar ligaorganisationen. Vid en omröstning förra veckan var dock majoriteten av klubbarna för en fortsättning av säsongen. Endast de sex bottenlagen (Brighton, West Ham, Bournemouth, Aston Villa, Watford och Norwich) var emot.

DAGENS NEWCASTLE

Saudiarabiens övertagning av Newcastle har stött på hårt motstånd från flera håll och kanter. Affären var tänkt att gå igenom den 1 maj men har förhalats eftersom Premier League inte har hunnit ta tag i ärendet än. Enligt Daily Mail kan det bli klart i nästa vecka men så länge ligaorganisationen har fullt upp med att försöka hålla den pausade säsongen vid liv är det möjligt att det blir senare än så.

DAGENS SILLY

Barcelona står redo att kalla tillbaka Philippe Coutinho efter hans sejour i Bayern München. Det är osäkert om brassen stannar i klubben nästa säsong men Liverpool lär hoppas på det. De sistnämnda får nämligen 200 miljoner kronor i bonus om Coutinho når den gyllene gränsen på hundra matcher för Barca (just nu står han på 76). Det ska dock finnas flera intressenter, däribland Chelsea.

DAGENS TEKNISKA LÖSNING

Premier League-klubbar kan erbjuda en app till sina fans för att få bättre stämning hemma i tv-sofforna under matcherna. Liverpool, Manchester City och Arsenal ska ha undersökt möjligheterna till ett samarbete med ett tyskt företag som erbjuder virtuellt ljud för publikfria matcher. I appen kan klubbarna också skifta mellan ljud från hemma- och bortasupportrar. Denna lösning har än så länge testats av två Bundesliga-klubbar, som verkar vara nöjda kunder.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.