London Calling

Pappans uppmaning till Aubameyang

Av: 

Frida Fagerlund

Aubameyang.
Aubameyang.

FOTBOLL

Pappa Aubameyang ser ut att förespråka en fortsättning i Arsenal och Graham Potter ryter ifrån.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

DAGENS SNACKIS

Pierre-Emerick Aubameyangs pappa uppmuntrar en fortsättning i Arsenal för sonen. Det var i fredags som det rapporterades att Chelsea leder racet om 30-åringens underskrift. Rivalen, som har större chans till Champions League-spel nästa säsong, tror att Arsenal kommer bli tvugna att sälja spelaren i sommar eftersom han bara har 12 månader kvar på sitt kontrakt.

En som verkar tycka att ytterligare en säsong med Mikel Artetas gäng vore bra är Pierre-Francois Aubameyang. I helgen delade pappan en bild på Instagram, tagen vid kontraktsskrivningen med Arsenal 2018, med texten ”you know what to do, bro”.

Det återstår att se om Pierre-Emerick snart bestämmer sig. Arsenal gör enligt uppgifter allt i sin makt för att försöka övertala honom att stanna.

Willian till Arsenal?

DAGENS SILLY

På tal om Pierre-Emerick Aubameyang till Chelsea så ryktas Willian allt intensivare till Arsenal. Brassens kontrakt löper ut i sommar och eftersom båda parterna inte har kommit överens om en förlängning är det högst troligt att han lämnar. Willian har tidigare uttryckt en önskan om att få stanna i Premier League och allra helst i London där han har bott sedan 2013.

DAGENS HÖJDA RÖST

Samtidigt som Premier League och klubbarna förbereder sig för att återuppta kollektiva träningsrutiner samt så småningom även ligan ryter Graham Potter ifrån. Brighton-tränaren, som förlorade båda sina föräldrar förra året, påminner om att fotboll inte är det viktigaste just nu: ”Vi pratar om fotboll samtidigt som 20,000 människor har dött”, säger Potter. ”I många fall får anhöriga inte ens hålla de som går bort i handen, vilket är hjärtskärande. Jag vet, utifrån egna erfarenheter, att förlora en förälder är svårt nog... Denna diskussion om eller när vi ska spela fotboll igen är inte det viktigaste just nu”.

DAGENS COVIDIOTS-XI

Daily Mail har tagit ut en startelva med tio utespelare som representerar de som har brutit värst mot regeringens regler under lockdown. Fyra Arsenal-spelaren, tre från Tottenham och en vardera från Manchester City och Everton. Manager för ”laget” är föga förvånande José Mourinho.

Tidningens ”covidiots-startelva”: Serge Aurier, David Luiz, Kyle Walker, Ryan Sessegnon; Moussa Sissoko, Granit Xhaka, Jack Grealish; Nicolas Pepe, Moise Kean, Alexander Lacazette

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Champions League i höst – skaffa ditt CMore-konto här

C More

Publisert:

LÄS VIDARE

Kritiserar Chelsea: ”Som ett parallellt universum”

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

London Calling

Premier League

Pierre-Emerick Aubameyang

Willian