Ajdarevic tar timeout från fotbollen

Av: Anton Johansson

Publicerad:
Uppdaterad:
Astrit Ajdarevic, Djurgården
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Astrit Ajdarevic, Djurgården

Astrit Ajdarevic tar en paus från fotbollen.

Djurgården har gett spelaren ledigt månaden ut.

”Till alla mina vänner som hört av sig senaste tiden kan jag hälsa att jag och min familj mår bra”, säger han till Djurgårdens hemsida.

Astrit Ajdarevic, 30, har saknats i Djurgårdens trupp i de två senaste matcherna. Djurgården har sagt att man har gett mittfältaren ledigt men inte meddelat varför.

Nu kommer Ajdarevic med en hälsning på klubbens hemsida.

”Till alla mina vänner som hört av sig senaste tiden kan jag hälsa att jag och min familj mår bra. Jag kommer att ta en paus från fotbollen för att förhoppningsvis snart återvända fullt motiverad för att göra det jag älskar mest. Tack för all förståelse Henke, Bosse och resten utav laget. Tills dess lycka till laget”, säger han.

”Viktigare saker än fotboll”

Sportchefen Bosse Andersson säger att man har kommit överens om det tillsammans under ett möte på förmiddagen.

– Vi hade diskussioner i dag med Astrit och det var inget dramatiskt. Ibland finns det stunder i livet som är viktigare än fotboll, även när man har spelat fotboll i alla år. Nu är det en sådan situation och Astrit behöver ta en timeout och sen får vi se vad det leder till. Det är inget dramatisk i det och det är båda överens om, både spelaren och klubben, säger Bosse Andersson till Sportbladet och fortsätter:

– Det finns viktigare saker än fotboll, sen är det självklart så att Astrit i hela sitt liv har varit fotbollsspelare och det är något av det han älskar mest, men då måste man också må bra och ha förutsättningar och vara motiverad till det, säger han.

Tar ni upp kontakten igen i augusti?

– Vi kommer säkert att prata ändå under den här tiden, det kommer vi att göra. Men vi har satt upp det som ett mål att Astrit under juli månad inte kommer att vara på träning och inte tillgänglig för matcher.

Tvingar det här dig till att titta efter värvningar?

– Det är väl som att blanda äpplen och päron. Vi har ett ansvar för att spelarna i Djurgården ska känna sig trygga, det är det viktigaste. Sen kommer ett transferfönster senare och tids nog måste vi börja fatta långsiktiga beslut, säger Andersson och menar att man inte kommer att ersätta bara för att Ajdarevic är i den här situationen.

Ajdarevic har gjort en match från start och tre inhopp i allsvenskan den här säsongen. Under timeouten kommer han missa matcherna mot Elfsborg, Östersund och AIK.

Publicerad:

LÄS VIDARE