AIK fast i trafikkaos efter rån

Matchen skjuts upp 3,5 timmar

Av: Emelie Fredriksson, Stefan Alfelt

Publicerad:
Uppdaterad:

KALMAR/STOCKHOLM. AIK:s bortamöte med Kalmar sköts upp med över tre timmar.

Laget fastnade i ett trafikkaos på Öland på grund av ett rån på Ica.

– Jag har aldrig suttit på en buss så här länge för att komma till en match som är så nära, säger Sebastian Larsson i Dplay.

Under natten till i dag skedde det ett rån mot en livsmedelsbutik i Böda på Öland, där det också ska ha skett en trafikolycka som polisen tror har ett samband med rånet, skriver Polisen på sin hemsida.

Just nu pågår en stor sökinsats efter rånarna och polisen kontrollerar fordon på Ölandsbron. Insatsen påverkade matchen mellan Kalmar FF och AIK, som sov på ön inför dagens bortamatch, vilket Expressen skrev om först.

AIK:s spelarbuss inför en tidigare match.
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
AIK:s spelarbuss inför en tidigare match.

Fastnat på Öland

Laget satte sig i bussen 11.50 och var framme först över fyra timmar senare.

Vi åkte riktigt tidigt, men det är köer så det rullar så sakteliga på”, skrev klubbens pressansvarige Stefan Mellerborg i ett sms vid 13-tiden.

Strax därefter träffade Sportbladet Kalmar FF:s tränare Nanne Bergstrand utanför arenan. Han berättade då att matchen kommer att starta 17.30, som tidigast.

Ett par timmar senare hade bussen inte tagit sig så långt och matchen fick en ny starttid. Vid halv fem-tiden var AIK-spelarna till slut ute på planen och redo för match 18.00.

Stjärnan Sebastian Larsson har aldrig varit med om något liknande.

– Nej, är väl det enkla svaret. Jag har aldrig suttit i buss så här länge för att komma till en match som är så nära. Vi har inte gjort så mycket. Vilar, försökt röra sig lite, äta lite. Det har inte varit så mycket att göra, utan bara att vänta, säger han i Dplay.

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
AIK ska möta Kalmar.

Grzelaks första match

AIK har gått tungt den här säsongen och matchen var nya tränaren Bartosz Grzelak debut.

Han fick se sitt lag spela 0–0.

Publicerad:

LÄS VIDARE