Mehmeti om kvitteringen: ”Jag gillar skitmål”

Av: Mattias Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

ÖREBRO. Med 20 sekunder kvar på tavlan kvitterade Örebro.

Agon Mehmeti var längst fram och tryckte in bollen vid mållinjen.

– Jag har fått tillbaka glädjen här, Örebro har något stort på gång, säger han.

Örebro fick 2–2 hemma mot IFK Göteborg efter att Jake Larsson reducerat i den 82:a minuten och laget tryckt in kvitteringen i den 94:e minuten.

Kevin Wright nickade in bollen mot mål, Göteborg-försvararen André Calisrir sjabblade med bollen på mållinjen och Agon Mehmeti var längst fram och sparkade till.

Agon Mehmeti utropades som målskytt på arenan och det diskuterades om det var självmål, men det var Kevin Wright som tilldelades målet i den officiella matchrapporten.

– Jag vet inte vem som ska ha målet, det spelar ingen roll – huvudsaken var att vi krigade, fick in bollen och fick en poäng. Det hängde i luften i slutet, det var skönt även om vi borde haft tre poäng sett till matchbilden och de chanserna vi skapade, säger Agon Mehmeti.

Kändes det som att du var på bollen innan mållinjen?

– Hela bollen var nog inte inne, jag gillar att göra sådana skitmål men man måste komma dit och vara på rätt plats. Jag är en striker och då vill jag ha sådana mål och satte dit foten, jag tog det säkra före det osäkra.

Strulig säsong

Den 29-årige anfallaren skrev på för Örebro i mitten av mars efter att senast ha spelat fotboll våren 2018 för Oxford United i League 1.

Utöver de två sejourerna i Malmö FF har han också varit runt i Italien, Portugal, Norge och Turkiet.

– Jag kom och hade ingen försäsong och varit borta från fotbollen länge, det var bara uppförsbacke för mig och sedan kom småskavanker. Jag har jobbat hårt och visat när jag väl har fått spela att jag gör det bra och om jag håller mig frisk kommer jag att bli ännu bättre – vår tränare Axel Kjäll och jag har inte velat riskera något för att jag ska bli borta längre, vi har en bra kommunikation och jag gillar honom och hela laget är jätteproffsigt, säger Agon Mehmeti.

I Örebro har det blivit inhopp i de sex senaste matcherna efter uppehållet och tre matcher på bänken under våren.

Mot IFK Göteborg byttes han in mot Michael Almebäck i den 84:e matchminuten vid en frispark.

– Jag har fått tillbaka glädjen, jag är glad och jag mår bra. Jag trivs mycket bra i Örebro, det är en fin stad och en bra klubb – de jobbar hårt och har något stort på gång, så det vill jag vara med om, säger Agon Mehmeti.

Vill diskutera kontraktet

Kontraktet med Örebro skrevs på en plus två säsonger.

– Vi får se vad som händer, jag har utgående kontrakt med en option. Vi måste ta ett snack när som helst känns det som, Agon Mehmeti.

Känner du dig helt återställd från skadeproblemen nu?

– Det är svårt att veta om jag är hundra eller inte, vissa dagar känner jag mig hundra och andra inte. De matcherna jag har spelat har jag inte behövt bevisa någonting, jag vet mina kvalitéer och nu är det bara att fortsätta bygga upp mig, säger Agon Mehmeti.

Efter kvitteringsmålet jagade Agon Mehmeti ivrigt på sina lagkamrater att få upp bollen i ett sista anfall de enstaka sekunder som var kvar.

Laddar Matchöversikt
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE