På väg att lämna efter krismötet

Uppgifter i tysk press: Han vill ha mer uppskattning

avPatrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Här är nyheten som borde ge förbundskapten Janne Andersson huvudbry.

Landslagets nyckelspelare Emil Forsberg är petad och på väg att lämna RB Leipzig efter ett krismöte med klubben.

”Han är på väg att säga hej då”, skriver tidningen Bild.

Emil Forsberg har varit en av landslagets bästa spelare de senaste åren och en självklar nyckelfigur i Janne Anderssons taktiska uppställningar. Frågan är hur Forsbergs klubbsituation nu kommer påverka den särställningen inför EM.

I stormatchen mot Bayern München senast blev 28-åringen kvar på bänken hela matchen för sitt RB Leipzig – för femte gången den här säsongen. Detta sedan Christopher Nkunku fått förtroendet istället för svensken och Leipzig i januari dessutom värvat ytterligare en spelare (Dani Olmo) till Forsbergs position.

Kallad till möte

Efter petningen mot Bayern ska Forsberg också, enligt tidningen Bild vars uppgifter återges av Fotbollskanalen, ha kallats till ett krismöte med klubbledningen. Detta då 28-åringens fru uttryckt missnöje över situationen i sociala medier.

”Det finns inte en enda person på den här planeten som har rätt att behandla dig som skit, kom ihåg det”, skrev Shanga Forsberg i vad som av tysk press tolkats som en rak attack mot tränaren Julian Nagelsmann.

”Vill ha uppskattning och speltid”

Bilds slutsats är att Emil Forsberg nu är på väg att lämna Leipzig. Svensken är, som tidningen beskriver det, “på väg att säga hej då” eftersom han “vill ha mer uppskattning och, med tanke på EM, mer speltid”.

Även sajten RB Live är inne på samma spår. De beskriver att Forsberg ser ut att ha förlorat sin startplats i klubben och att det “blivit mer och mer sannolikt” att svensken kommer lämna klubben i sommar.

Emil Forsberg har spelat i RB Leipzig sedan 2015.

Foto: Matthias Hangst / Getty Images Europe
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM