”Det är som att börja lära sig springa på nytt”

Viktor Claesson är tillbaka på fotbollsplanen och närmar sig comeback. 

Men stjärnan vågar inte hoppas på EM.

– Det är bra att ha det som morot, men om det är möjligt vet jag inte, säger 26-åringen.

Under onsdagen dök Viktor Claesson upp på Djurgårdens träningsanläggning Kaknäs för att genomföra ett av sina rehabpass. 

Svensken, som ådrog sig en svår knäskada under sommarens EM-kval mot Spanien, har varit hemma över jul och nyår men åker tillbaka till Krasnodar på söndag. 

Mittfältaren har genomgått flera operationer för att bli återställt från skadan, men får nu springa igen.

– Det är som att börja lära sig springa på nytt. Men man lär sig snabbt och det går framåt så det är skoj. I början var det segt när man hoppade på kryckor, men speciellt sista veckorna har det hänt mycket, säger Cleasson när Sportbladet träffar honom och fortsätter:

– Jag tycker jag vart positiv hela tiden. Det är klart att det var tungt i början när man insåg hur mycket man skulle missa och när jag var i sån form som jag var i. Men efter det måste man vända precis det och försöka se tävlingar i rehabilitering.

”En liten renovering”

Krasnodars tränare Murad Musayev har nyligen sagt att Claesson ligger före schemat och att han hoppas att svensken är tillbaka i april.

– Jag läste det också så jag får väl hålla mig efter det. Men jag vet inte själv så det är svårt att spekulera när man inte har gått in i bollövningar än. Jag försöker bara jobba på och ge mig möjligheten att komma tillbaka så snabbt som möjligt.

Hur det blir med sommarens EM vet Claesson inte heller.

– Jag vill inte spekulera i om det kommer att gå eller inte. Det är bra att ha det som morot när man springer här varv efter varv och veta att det kanske gör skillnad om man kan vara med eller inte. Men om det är möjligt vet jag inte.

Krasnodar har inte velat gå ut med vilken typ av knäskada det handlar om, men enligt uppgift ska både korsband och menisk skadats.

– Det kan jag gå in på i en längre intervju, men det är en liten renovering i knät, säger Claesson.

Se expertens tips inför Stryktipset lördag. Läs mer här.
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.