Miljonbonus för Europakvalande klubbar

Av: Emil Eiman Roslund

Publicerad:
Uppdaterad:
Djurgården får mest pengar.
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Djurgården får mest pengar.

Extra pengar in på kontot.

De fyra Europakvalande allsvenska klubbarna får dela på miljonbonus.

– Betyder mycket, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson.

Framgång i Europa kan ge många miljoner. Men Djurgården, Malmö FF, IFK Göteborg och Hammarby får redan nu sex miljoner kronor som de ska dela på, detta tack vare en fond.

Djurgården, som ska kvala till Champions League, får tre miljoner kronor. Medan de tre Europa League-kvalande klubbarna får en miljon vardera.

– Tanken är att dessa pengar ska öka möjligheterna för våra svenska klubbar att göra en ordentlig satsning för att nå gruppspelet i Champions och Europa League, säger Per Carlander som är Sverigechef på Unibet som finansierar fonden.

– Det betyder mycket att vi kan få pengar i dessa ansträngda tider. Sedan är det inte så överraskande att vi får det, det kände vi till och det är med i vår budget. Det har vi haft med oss när vi har planerat det här året, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson till Sportbladet.

Kvaldatum

Kvalet till Champions League inleds den 19 augusti för Djurgården, i första kvalomgången möter de ungerska Ferencváros på bortaplan.

Malmö och Hammarby ställs mot polska Cracovia respektive ungerska Puskás AFC på hemmaplan den 27 augusti i första hindret för att ta sig till Europa League-gruppspel. IFK Göteborg kliver in i den andra kvalomgången.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.