Sibila: Därför stannar jag i IFK Göteborg

Ferran Sibila.
Ferran Sibila.

GÖTEBORG. Ferran Sibila har under mycket vånda fattat sitt beslut.

Den assisterande tränaren stannar i IFK Göteborg.

– Det var inte enkelt, och det finns flera skäl. Ett är att flera spelare och ledare vädjat till mig, säger han till Sportbladet.

Följ ämnen i artikeln

Han har sagt att han skulle lämna IFK Göteborg om hans nära kollega och vän, förstetränaren Poya Asbaghi, skulle försvinna.

Men nu har Ferran Sibila trots det bestämt sig att vara kvar i Blåvitt.

– Det är många känslor, det känns konstigt och det är inget jag bestämt med glädje, det måste jag vara ärliga att säga.

Varför blir du kvar?

– Det är av tre anledningar. För det första har jag starka känslor för klubben IFK Göteborg. För det andra har många som jobbar i klubben – ledare som Pontus, Kennet, Max – de jag jobbar tillsammans med bett mig vara kvar och för det tredje har jag fått meddelanden från många spelare och det har gjort att jag har bestämt mig för att stanna.

– Jag vill vara lojal mot Poya men också mot klubben så det var svårt.

Har du pratat med Asbaghi om hur du ska göra?

– Ja, jag har pratat med Poya. Vi är väldigt nära vänner så det har varit personliga samtal. Vad vi sagt vill jag att vi behåller hos oss själva.


Sportbladets expertpanel: Han ska ta över i Blåvitt efter Poya


Sibila är anställd av det spanska företaget Soccer Services som har avtal med IFK Göteborg till och med 2021. Sibilas konsultavtal med klubben går dock ut vid årsskiftet.

– Vad som händer efter det vet jag inte. 

Tills vidare kommer Sibila tillsammans med Alf Westerberg leda IFK Göteborg tills en ny permanent tränare efter Poya Asbaghi är på plats.

Är du delaktig i rekryteringen?

– Nej, jag är inte insatt i några detaljer. Men det är rimligt att den som kommer om vi ska jobbat tillsammans inte har en totalt annorlunda syn på fotboll jämfört med mig, säger Ferran Sibila. Det måste finnas vissa likheter i synsättet.

Vad tänkte du när du fick beskedet att Asbaghi hade fått sparken?

– Att jag känner mig medskyldig. Jag, liksom alla andra ledare och spelare i gruppen, har ett ansvar till situationen. Jag är ledsen och fotbollen är inte rättvis alltid.

– Men sådan här är fotbollen. Nu måste vi se framåt och jobba hårt för att förbättra oss och börja vinna fotbollsmatcher.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.