Frösö vann toppmötet mot Matfors

Av: Sportbladets textrobot

Publicerad:
Uppdaterad:

Frösö tog en stark seger på bortaplan när man vann mot Matfors i division 3 mellersta Norrland i fotboll på lördagen med 5–1 (3–0). En viktig seger i toppen av tabellen.

Med fyra omgångar kvar är Matfors på fjärde plats i tabellen, och Frösö är på andra plats. Två poäng skiljer lagen åt.

– Frösö är ett jätteduktig lag till att börja med. Sedan tycker jag att vi faller på för enkla misstag individuellt idag. Alla lag hamnar i svackor under en säsong och nu har vi haft våran lilla dipp. Vi reser oss, vi är en stark grupp, kommenterade Matfors tränare Andreas Jonsson.

Frösös tränare Anton Olofsson om matchen:

– Vi kopplar greppet direkt idag. Vårt offensiva spel är rörligt, initiativrikt och med bra kvalitet så vi kan luckra upp motståndarförsvaret och gå ifrån till 0-2 med bud på mer. I all frejdighet tilldöms vi ett, enligt min mening, fullständigt horribelt rött kort som såklart helt ändrar förutsättningarna och som hade kunnat bli helt avgörande för hela vår säsong. I andra halvlek reducerar de tidigt och vi blir lite ängsliga i vårt numerära underläge men vi tar oss samman, håller ställningarna och kontrar in ett par mål mot slutet. Att vi vinner borta mot serieledarna med 1-5 trots utvisningen kan vi inte vara annat än nöjda med.

Det här innebär att Frösö nu har fem segrar i följd.

Andreas Englund gjorde två mål, övriga mål för bortalaget gjordes av Christoffer Nilsson Ihrén, Majed Saedi och Ville Ödmark, målet för Matfors gjordes av Robin Bergman.

Matfors tar sig an Järpen i nästa match borta söndag 13 september 15.00. Frösö möter Östavall hemma lördag 12 september 14.00.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.