Özcan: ”Det finns inga derbyspöken”

avFredrik Jönsson, Pelle Strandman

FOTBOLL

16:e raka derbyt utan vinst.

Men efter 0–1 mot AIK blir Özcan Melkemichel less på uttrycket ”derbyspöke”.

– Det där är skitsnack, säger han till C More.

Ingen derbyvinst sedan 2011. Efter kvällens 0–1-förlust mot AIK fortsätter djurgårdarna att törsta efter en seger mot sina rivaler.

Men Özcan Melkemichel vill inte veta av eller tala om något ”derbyspöke” när C Mores reporter Björn Oldeen använder uttrycket efter matchen.

– Det finns inga derbyspöken. Det där är bara skitsnack. Det finns inga spöken över huvud taget, säger DIf-tränaren.

”Skapade chanser”

Melkemichel var främst missnöjd med kvaliteten i den sista tredjedelen i Djurgårdens anfallsspel och kritiserade bland annat inläggen.

– Efter 1-0 blir det jobbigt mot AIK. Om de tar ledningen finns inte den ytan (bakom backlinjen). I omställningsspelet kanske man kan göra det, men vi hade inte förmågan att göra det tillräckligt bra i dag, säger han på den efterföljande presskonferensen.

Han är givetvis besvikelsen över resultatet men hittade ändå ljusglimtar i Djurgårdens spel.

– Lika roligt som Rikard har över vinsten, så besviken är jag över förlusten. Jag tycker faktiskt vi gör en helt okej match. Det är tredje matchen på en vecka. Jag tycker grabbarna samlar kraft och mod. AIK får sin ledning ganska tidigt, Simon kommer direkt från bänken och gör 1-0. Efter det så tycker jag vi har ganska mycket bollinnehav och kommer till farligheter. Engvall har ett läge på ett inlägg, där han kanske ska göra det bättre.

Norling: ””Jättestark och fin seger”

AIK:s tränare Rikard Norling var av förståeliga skäl betydligt mer glad. Han var nöjd med både utförandet och de tre inkasserade poängen.

– Vi tar hem en jättestark och fin seger, tycker jag. Mycket jag är stolt över i dag. Förutom att vi får med oss tre poäng mot ett väldigt bra lag på bortaplan är jag otroligt glad för vår målvakts skull som går in och gör en väldigt fin insats, säger han och tillägger:

– En intensiv match där vi till slut lyckas vinna.