Campbell nobbas vid Spurs avskedsfest

Foto: Bildbyrån

avPelle Strandman

FOTBOLL

Han stämplades som ”Judas” efter den förbjudna flytten till Arsenal.

16 år senare har Tottenham fortfarande inte förlåtit sin gamla mittback.

Sol Campbell står utan inbjudan när ”Spurs” största ska närvara vid sista matchen på White Hart Lane.

Tottenham Hotspur gör sin sista säsong någonsin på White Hart Lane efter 118 år på den klassiska arenan i nordöstra London.

I väntan på att den nya arenan ska byggas färdig på delvis samma mark som den nuvarande stadion står på är det nationalarenan Wembley Stadium som gäller som hemmaplan till nästa säsong.

Den 14 maj tar Tottenham ett känslomässigt farväl av sin borg när Manchester United gästar i en match som blir den sista på White Hart Lane.

”Gazza” och Bale närvarar

”Spurs” har planerat in en ceremoni efter slutsignalen som inkluderar några av klubbens stora profiler genom åren, bland annat Paul Gascoigne, Glenn Hoddle, Gareth Bale och tidigare managers som Harry Redknapp, David Pleat och Terry Venables.

En spelare är dock inte inbjuden, enligt The Mirror: Sol Campbell.

Den före detta engelske landslagsbacken slog igenom som en ung och frejdig spelare i Tottenham på 90-talet, blev lagkapten och vann ligacupen med klubben 1999.

Men när kontraktet gick ut 2001 valde han att lämna gratis för ärkefienden Arsenal.

Ett oförlåtligt svek som Tottenham-supportrarnas aldrig glömmer.

Andra som inte fått någon inbjudan är George Graham (med förflutet som både Arsenal- och Tottenham-manager) och Juande Ramos (som var tränare när klubben tog sin senaste titel: ligacupen 2008).

Tottenham gör sin bästa Premier League-säsong någonsin och är med fyra omgångar kvar tvåa i tabellen, fyra poäng bakom ledande Chelsea.

ARTIKELN HANDLAR OM