Kaxiga hälsningen: Ta ut franska VM-laget

1 av 2
FOTBOLL

Sverige mot Frankrike i en VM-kvalrysare.

Då har franska L’Equipe redan levererat en kaxig hälsning.

På tidningens hemsida kan läsarna redan nu ta ut den franska truppen – till VM 2018.

I kväll ställs Sverige mot Frankrike i en VM-kvalrysare på Friends Arena.

Tvåan mot ettan, på en fullsatt arena och vid en svensk seger kliver Blågult upp på förstaplatsen i gruppen.

– Det är inga dåliga pojkar de har i sitt lag. Om jag skulle se till bredden tycker jag att de har bäst kvalité i hela världen på varje position, sa John Guidetti om det franska laget i onsdags.

”Ta ut franska VM-laget”

Men trots stjärnor som Paul Pogba, Antoine Griezmann och miljardmannen Kylian Mbappé-Lottin har franska L’Equipe kanske tagit självsäkerheten ett steg för långt.

Redan inför kvällens kvalrysare har tidningen levererat en kaxig hälsning mot Sverige och övriga kvalmotståndare i grupp A.

På tidningens hemsida kan läsarna redan nu ta ut truppen till VM 2018 i Ryssland – trots att nationen inte är kvalificerade än.

”Vilka franska spelare ska spela VM 2018? Ta på dig tränarkavajen och välj ut 23 franska spelare som ska spela VM”, skriver L’Equipe på sin sajt.

Sverige ny gruppetta vid seger

Ett kanske lite väl kaxigt löfte med tanke på att fem omgångar återstår av gruppspelet och vid en svensk seger är Blågult ny gruppetta.

L’Equipe kan dock hur som helst luta sig mot statistiken där ”Les Bleus” kvalat in till fem raka världsmästerskap i fotboll och vann VM på hemmaplan 1998 och blev tvåa i VM 2006 samt hemma-EM förra sommaren.

Sverige–Frankrike spelas klockan 20.45 i kväll och sänds i Kanal 5 och på Dplay.