Tredje raka krysset för Eskilstuna

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYR ÅN
FOTBOLL

Anel Raskaj mötte sin gamla klubb Halmstad på hemmaplan i Eskilstuna.
Men så himla roligt var det inte.
– Dåligt spel från bägge lagen, sade Raskaj.

Mittfältsmotorn Anel Raskaj är en av många nya spelare i AFC Eskilstuna. Närmast kommer han från fem säsonger i Norge, men dessförinnan spelade han länge i Halmstad – som nu var på besök på Tunavallen.
– Det är lite speciellt absolut. Men det är bara att köra och försöka ta tre poäng, sade Raskaj i C More.
Men det gick sådär. Efter den första halvleken var det knappt någon halvchans att skriva hem om, och 0–0 på resultattavlan.
– Det var ingen vidare halvlek, dåligt spel från bägge lagen, sade Raskaj.
Inte blev det speciellt mycket roligare i den andra, även om chanserna blev några fler.

”Det var sådär”

Mohamed Buya Turay hade flera av dem, men Isak Pettersson höll nollan. För Halmstad var Sead Haksabanovic inte långt ifrån att sätta en frispark på slutet, men bollen gick tätt utanför krysset.
I fjol, när lagen möttes i superettan, vann AFC båda mötena. Nu stod sig 0–0 matchen ut vilket innebär tredje raka krysset för Eskilstuna, som fortfarande väntar på sin första seger i allsvenskan.
– Det var sådär. Lite tafatt och så, även om vi spelar upp oss lite i andra. Men de oavgjorda matcherna ger ju inte så mycket poäng, vi behöver vinna nu, sade Eskilstunas Daniel Björnquist.
Halmstads tränare Jan Jönsson:
– Jag är nöjd med killarnas insats, sett som bortamatch. Vi flyttar boll på ett klokt sätt och jag tycker att vi skapar tillräckligt för att vinna.

ARTIKELN HANDLAR OM