Friends-final utan Zlatan? ”Har ingen betydelse”

FOTBOLL

Europa League-final på Friends Arena om en dryg månad.

Utan skadade Zlatan Ibrahimovic?

– Det vore en dröm att få hit honom, men sett till publikintresset tror jag inte att det har någon betydelse om han spelar eller inte, säger Göran Havik, project manager för finalen.

Manchester United drömmer om en plats i Europa League-finalen på Friends Arena den 24 maj.

En match som – om United når dit – har beskrivits som det perfekta avslutet på Zlatan Ibrahimovics debutsäsong i klubben.

– Det vore fantastiskt för Zlatan att spela finalen i Stockholm också, det vore vackert, sa tränaren José Mourinho till Sportbladet tidigare i veckan.

Nu kan det bli en final utan Zlatan.

”Hoppas och drömmer”

Den 35-årige anfallaren skadade knät i Europa League-kvartsfinalen mot Anderlecht, fick halta av planen och riskerar att bli borta länge (besked om skadan dröjer).

– Det vore naturligtvis fantastiskt att få uppleva den störste vi haft genom tiderna i en final på Friends. Vi hoppas och drömmer om det, men det primära är att skadan inte är allvarlig, säger Håkan Sjöstrand, generalsekreterare för Svenska fotbollförbundet till Sportbladet.

Såg du matchen där Zlatan skadades?

– Ja, det var otroligt otäcka bilder. Vi hoppas för Zlatan att det inte är så allvarligt, men vi får ju avvakta och se. Han är ett fysiskt fenomen, vi kan bara hoppas att skadan inte är otäck.

”Enormt intresse”

Göran Havik, project manager för finalen:

– Det har hela tiden varit ett drömscenario att få hit United och få se Zlatan sätta ett fantastiskt slut på en sagolik karriär. Men fotboll är fotboll. Alla önskar ju att det inte är något allvarligt med honom, men sett till publikintresset tror jag inte att det har någon betydelse. Det internationella intresset är ”all time high”, efterfrågan på biljetterna har varit sex gånger större än tillgången.

Snackar vi fullsatt?

– Det hoppas jag självklart på. Vi vet ju fortfarande inte vilka som kommer att spela final, men det är sällan som det är så starka lag i semin som i år. Alla biljetter förutom de till finalklubbarna är sålda. De får 8 000–10 000 biljetter vardera och har bara några dagar på sig att sälja dem, så det beror lite på hur det går för dem.

Manchester United möter Celta Vigo i semifinalen.