Så reagerar världen på Zlatans skada

1 av 8
FOTBOLL

BORÅS. Zlatan Ibrahimovics skada är en stor fotbollsnyhet i världen.

”Hela Old Trafford tystnade” skriver Gazzetta dello Sport.

”Skräckbilder när Zlatan blev skadad” menar norska VG.

Det ser ungefär likadant ut runt om på världens sportsajter eller hos respektive lands större tidningars sportsidor: Zlatan Ibrahimovics skada och Manchester Uniteds avancemang till semifinalen av Europa League är en av toppnyheterna.

Nästan samtliga, som från portugisiska A Bola till holländska De Telegraaf till tyska Bild kan inte nämna Red Devils avancemang i rubrikväg i natt utan att samtidigt ta upp Zlatans skada.

”Många har redan börjat spekulera”

”Manchester United säkrade en plats i Europa League-semifinalen i förlängningen men lagets störste stjärna tvingades utgå med en obehaglig knäskada”, skriver våra danska grannar i Ekstrabladet.

”Duellen mellan Manchester United och Anderlecht kommer inte kommas ihåg så mycket för resultatet som för de många skadorna. (...) Situationen med Zlatans knäskada såg fruktansvärd ut. Många har redan börjat spekulera i att det här var slutet på anfallarens karriär”, skriver största ryska sportsajten Sport-Express. 

Omnämnd i Brasilien

Franska L’Equipe är ett av få mediehus som inte nämner Ibrahimovic skada i direkt rubrikanslutning till Uniteds avancemang. Å andra sidan får Lyons heroiska avancemang efter straffar borta mot Besiktas en stor del av utrymmet.

Tysklands största tidning, Bild, toppar sportsajten med Manchester Uniteds seger och Ibrahimovics skada.

”Kraftigt haltande. Diagnosen är osäker”, skriver Bild.

Inte heller i Brasilien har skadat gått förbi osedd. Lance! nämner först att den svenske storstjärnan blivit skadad innan man konstaterar att United gick vidare mot Anderlecht.