Michelsen: ”Pinsamt – vill rädda sitt arsle”

FOTBOLL

Hammarby snuvades på derbysegern.

Då totalsågar Jakob Michelsen domare Bojan Pandzic.

– Domaren borde vara en man och erkänna sitt eget misstag. Nu kommer han hitta ursäkter för att rädda sitt eget arsle. Det är pinsamt, säger dansken.

65:e minuten. 1-1 mellan Djurgården och Hammarby i säsongens sista Stockholmsderby. Jonas Olsson ramlar i straffområdet i kamp mot Pa Dibba, Björn Paulsen vinner en nickduell och Mats Solheim snubblar in bollen i mål. Men då har domare Bojan Pandzic redan blåst av.

– Det är så mycket "screening" på många av spelarna. Jag sa till dem innan. "Fan titta på boll och fokusera på det". Eftersom ingen lyssnade så tog jag en tidig frispark, sen landade bollen och så blev det mål.

Det var överspelat innan målet?

– Ja, men min signal kom kanske lite sent. Skulle ha blåst med en gång när hörnan går.

Är det Olsson och Dibba du blåser för?

– Jag blåser för så mycket som händer där. Det är inget specifikt.

”En felaktig blåsning”

När Hammarbys tränare Jakob Michelsen kommer ut i den mixade zonen har han nyss sett händelsen i repris. Dansken är rasande.

– Vad fan är det frågan om?! säger han och skickar en svavelosande salva:

– Jag tycker att det är pinsamt. Först filmar Jonas Olsson, men det är ännu mer pinsamt att domaren faller för hans tricks. Det där är aldrig en frispark. Domaren kan inte falla för det där. Det är så pinsamt att vi inte får målet.

Michelsen menar att Pandzic är feg som inte ”säger som det är”

– Det är ett tydligt mål. Domaren vet att han gjort ett misstag. Han kan prata om screenings och allt möjligt, men det är ett tydligt misstag och om han vore en man skulle han erkänna sitt misstag. Vi ska ha det där målet. Det är så pinsamt. Särskilt efter att man sett reprisen. Jag förstår att de måste ta snabba beslut i ett intensivt derby, men domaren måste var en man och erkänna sitt misstag.

”Vill rädda sitt eget arsle”

Han säger att det var en "screening"?

– Han kommer hitta ursäkter för att rädda sitt eget arsle. Det var ett tydligt misstag och vi skulle ha vunnit derbyt. Man är besviken.

Michelsens spelare, Muamer Tankovic, håller med sin tränare.

– Pa Dibba gör ju ingenting! Han rör honom inte och ändå ramlar han. Det är så billigt. Fruktansvärt dåligt.

Foto: CMORE
De har vunnit SM-guld på 2010-talet 00:40