Jannes ångest: ”Börjar bli trött på det”

Publicerad 2023-01-10

FARO. Tre raka segrar för Blågult och Janne Andersson.

Ändå grumlades glädjen med viss skadeångest.

– Jag börjar bli trött på det, säger förbundskaptenen.

Egentligen ville han ju omfamna glädjen. Svenska landslaget hade just avfärdat Finland med 2–0 efter en gedigen och, givet förutsättningarna, förtroendeingivande prestation.

– Jag är jättenöjd med insatsen. Spelarna har anammat det vi gjort på träningarna, sa förbundskaptenen som var nöjd med de många debutanternas taktiskt välskolade insats.

”Inte hört hur illa det är”

De tre lagpapporna Samuel Gustafson, Hjalmar Ekdal och Christoffer Nyman, rutinerade i sammanhanget, fick extra beröm.

– Hjalmar, Samuel och ”Totte” ser till att det är lite ordning där ute. De tar det ansvaret på ett jättebra sätt.

I den mixade zonen nämndes faktumet att Ludwig Augustinsson nyligen åkt på en skada i Aston Villas nesliga respass mot Stevenage i FA-cupen. Då blev Andersson mörkare i sinnet. Förbundskaptenen såg märkbart orolig ut.

– Ja, jag såg det. Jag håller bara tummarna för att det ska bli bra. Jag hoppas, hoppas, hoppas att det inte ska vara så farligt. Jag inte hört något hur illa det är med Ludde. Men jag vet ju sedan tidigare att Emil Krafth kommer vara borta och Filip Helander lär inte vara tillbaka till (samlingen) i mars.

”Det får inte hända mer grejer nu”

Andersson har fått nog av alla skadebekymmer i landslaget och vill inte uppleva ytterligare ett 2022, då Blågult var ovanligt drabbat.

– Det är redan tunt med spelare där bak. Det får inte hända mer grejer nu, för då börjar jag bli trött på det. Men det är långt till mars, drygt två månader, så jag hoppas att det ordnar till sig på alla håll.

Får du obehagliga minnesbilder från förra året?

– Ja, lite så. Det var ett jättejobbigt år. Rörigt. Men nu har vi tre raka segrar. Vi avslutade trots allt bra 2022 (segrar mot Mexiko och Algeriet) och vann nu, men jag hoppas ju verkligen att det inte ska behöva bli likadant som förra året.

Köp vinterns prylar i Sportbladet Shop!