Kai Rooney försvarar pappan: ”Målvakten är överviktig”

Publicerad 2024-01-04

Wayne Rooney fick sparken från tränarjobbet i Birmingham City efter bara 83 dagar på posten.

Nu försvarar hans son, Kai Rooney, 14, honom i läckta röstmeddelanden och sågar flera av spelarna.

”För helvete, spelarna är ju skit”, säger han.

Birmingham inledde säsongen starkt och låg stabilt på övre halvan i The Championship. Men i oktober valde klubben något chockartat att sparka tränare, John Eustace, för att istället plocka in Wayne Rooney.

Då började laget sakta men säkert sjunka i tabellen, och efter två vinster, fyra oavgjorda och nio förluster på de nästkommande 15 matcherna så valde klubben att sparka Unitedikonen.

Men enligt hans son, Kai Rooney, så var det inte bara 38-åringens fel.

Wayne Rooney.

”Behöver klippa sig”

I läckta ljudmeddelanden på Instagram så hörs 14-åringen såga klubbens spelartrupp vid fotknölarna, och gå på personangrepp mot flera spelare.

”Jag förstår att han inte gjorde ett jättebra jobb, men ibland måste man beskylla spelarna också. Jag menar, för helvete, spelarna är ju skit. Målvakten är överviktig, och de två mittbackarna är fullständigt värdelösa. Och en av de behöver klippa sig och bli av med den där långa jävla frisyren”, säger han.

Skulle värva Premier League-spelare

Kai Rooney, som själv är en stor fotbollstalang, fortsätter sedan förklara att hans pappa borde ha fått mer tid, och hade storslagna planer för det kommande transferfönstret. I ett av meddelandena som syns står det att han var överens med fem Premier League-spelare som skulle ansluta i januari, där en av de var Fulhams mexikanske anfallare, Raul Jimenez.

”Vissa matcher spelade de bra, men resten av matcherna var de skit. Spelarna lyssnade inte på hans taktik, och det behövs mer tid för att få spelarna att anpassa sig. Det känns orättvist att han inte fick mer tid. Jag vet att han hade överenskommelser med tolv spelare som skulle komma in”, avslutar Rooney.