Musovic om jobbet på SVT: ”Var jättenervös”

Publicerad 2024-07-09

GÖTEBORG. Som fotbollsmålvakt är Zecira Musovic van att hantera pressade situationer och hamna i blickfånget.

Hon älskar också utmaningar och tvekade därför inte att tacka ja när SVT undrade om hon kunde tänka sig ett annorlunda sommargig.

– Det var skitkul, jag var jättenervös innan, säger hon.

Förutom semester hemma med familjen och en tripp till Balkan har Zecira Musovic passat på att sommarjobba.

Det var under gruppspelsmatcherna som Chelseamålvakten tog plats i SVT:s EM-studio. En annan typ av utmaning än vad hon är van vid.

– Jag fick sätta mig in i herrfotbollsvärlden, lära känna alla målvakter först och främst och sen spelare och lag. Men skitkul. Det är en jätteduktig studio, så det kändes verkligen tryggt att komma in där under Pops ledning.

Musovic, som var gästexpert även senaste EM-slutspel, gillar att utmana sig själv och skulle gärna göra fler tv-framträdanden.

– Ja, absolut.

Huruvida hon tog chansen under sina inhopp den här sommaren låter hon dock andra bedöma.

– Men jag gjorde mitt bästa. Jag hade skitkul och då brukar det bli att man tar chansen.

Viktiga EM-kvalmatcher

Nu är hon dock tillbaka i sin vanliga fotbollsmiljö, med handskarna på. Det väntar avgörande EM-kvalmatcher mot Frankrike och England för det svenska damlandslaget.

– Skitkul utmaning. Jag är så jävla taggad för att möta de här två motståndarna. Det är två riktigt bra lag och det kommer vara en otroligt tuff utmaning som kräver bra prestationer från oss, men som jag inledde här med att säga att jag älskar utmaningar och det är nästan det jag lever för.

Och Musovic tror att hon kan dra nytta av det hon lärt sig när hon jobbat som expert.

– Desto mer fotboll man ser desto mer lär man sig. Speciellt om man har ett öppet mindset, som jag har, och är villig att lära mig, säger hon och fortsätter:

– När jag sitter och ser matcher njuter jag av matchen. Det är väldigt sällan jag grottar ner mig i spelsystem och enskilda spelare men det var något som jag absolut fick göra inför det här uppdraget.