Özcan om Djurgårdens offensiv: ”Vi har det vi har”

avPetra Thorén, Staffan Dickson

MALMÖ/STOCKHOLM. Djurgården har tappat Magnus Eriksson, Gustav Engvall och Othman El Kabir som tillsammans stod för 26 mål förra året.

Men efter förlusten mot Malmö vill tränaren Özcan Melkemichel inte diskutera om laget nu saknar kvalitet framåt.

– Vi har det vi har, och vi ska inte klaga över det, säger han till C More.

Djurgården vann med 3–0 hemma mot Malmö i mitten av april, men har efter det haft det tungt i allsvenskan. Först tappade laget sin ledning i slutminuterna borta mot Elfsborg, sedan avgjorde Hammarby förra veckans Stockholmsderby på övertid, och på på torsdagskvällen förlorade Djurgården med 1–0 borta mot Malmö.

Carlos Strandberg kunde raka in segermålet efter att Djurgårdens vänsterback Jonathan Augustinsson missbedömt ett inspel.

– Återigen gör vi en hyfsad insats och målet vi släpper in är ett mål som vi ska kunna ta bort. Det är tungt att vi åker på ett sånt mål, säger Djurgårdens tränare Özcan Melkemichel till C More.

”Mål som saknas”

Kanalens reporter Olof Lundh säger att ”det känns som att det saknas lite framåt” i Djurgården, som inför den här säsongen blev av med spelare som Magnus Eriksson, Gustav Engvall och Othman El Kabir.

– Vi har det vi har, och vi ska inte klaga över det. Jag tycker ändå att vi skapar en hel del, det är att göra mål som saknas, säger Özcan Melkemichel.

På presskonferensen efter matchen utvecklade han sin syn på anfallsspelet.

– Det finns mycket vi kan bli bättre på. Som att få våra yttrar mer delaktiga i anfallsspelet, våra forwards i bättre samarbete, att våra centrala mittfältare ska våga spela lite mer. Det finns mycket som jag skulle kunna stå här och berätta, men vi har också bedrivit ett bra anfallsspel i tidigare matcher. I dag var det mycket fajt och krig och vi fick inte till det, säger han och påpekar:

– Det är alldeles för mycket kontringsspel, jag känner att vi emellanåt skulle kunna etablera spel och bygga på motståndarnas planhalva och därigenom bedriva anfallsspel.

Sportchefen Bosse Andersson var inte heller nöjd med anfallsspelet och pekade på utmaningarna:

– Vi har en av allsvenskans bästa fotbollsspelare (Kerim Mrabti) som är skadad, det är klart att vi inte hade planerat för det. Sedan ställer vi upp med en 96:a och en 97:a på plan. Vi har vunnit fotbollsmatcher med de här spelarna tidigare, men nu är vi inne i en olycklig period med sent mål mot Elfsborg, sent mål mot Hammarby och en tuff bortamatch mot Malmö, säger han.

Ansvar att driva en klubb

Han är väl medveten om betydelsen av de tunga spelarförlusterna, men ser också faktorer:

– Vi hade en plan och allt gick inte lås, så blir det ibland... Vi har tappat spelare som låg bakom många poäng i fjol och att vi inte kunde fortsätta med någon gör sitt. El Kabir gick till Ryssland, Magnus Eriksson och Kim Källström försvann och det är klart att vi tar en risk med det, men vi har också ett ansvar att driva en fotbollsklubb.

Nästa vecka väntar en ny match mot Malmö då lagen möts i finalen av Svenska cupen på Tele2 Arena.

– Först ska vi fokusera på BP, för den är jätteviktig. Där måste vi ta tre poäng, sedan får vi fokusera på cupfinalen, säger Özcan Melkemichel till CMore.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.