Chelsea-spelaren dödshotad: ”Skamligt”

Attackerad på Instagram efter matchen: ”Vidrigt”

avSimon Sjöstrand

Foto: Andrew Couldridge / TT

Karen Carney blev hjälte för Chelsea i Champions League-mötet med Fiorentina.

Efteråt blev hon dödshotad på sociala medier.

”Vi ser extremt allvarligt på det här”, säger FA i ett uttalande enligt BBC.

Chelsea har ena foten i kvartsfinal i damernas Champions League.

Svensklaget, med Hedvig Lindahl och Magdalena Eriksson i truppen, hemmaslog Fiorentina med 1–0 i onsdagens åttondelsfinal efter att kaptenen Karen Carney, 31, tryckt in en straff i början av matchen.

Men efterspelet blev dystert.

Chelsea: ”Motbjudande”

Efter matchen fick Carney ta emot både dödshot och våldtäktshot på Instagram, skriver BBC. Det ska vara en användare som gått till attack och som uttryckt sig på ett sätt som Chelsea beskriver som ”motbjudande” och ”totalt oacceptabelt”. Användaren har plockats bort från Instagram.

Carney känner inte personen bakom kontot. Hon skrev själv ”wow, vissa människor...” som ett svar till kommentarerna. Englands förbundskapten Phil Neville har kallat påhoppet för ”fullständigt skamligt” på sitt Instagram-konto och Chelseas herrlagstränare Maurizio Sarri kallade det för ”vidrigt” under en presskonferens på fredagen.

”Vi ser extremt allvarligt på sådant här. Alla påhopp på spelare på sociala medier är ett allvarligt problem och vi uppmanar polisen och de sociala medierna att göra allt de kan för att tackla det här växande problemet”, skriver engelska fotbollsförbundet (FA) i ett uttalande enligt BBC.

London-polisen säger att de tar ”misstankar om trakasserier och hotfullt beteende väldigt allvarligt”. Instagram är inne på samma spår.

– Vi tolererar inte hotfullt eller kränkande beteende, säger en talesman för Instagram till BBC.

Enligt BBC har Karen Carney inte gjort någon polisanmälan.

Alla skytteligavinnare i allsvenskan sedan 2008 00:53