Tuffa smällar för Robin Olsen

Sparkad i ansiktet och straff mot sig i mötet med Fiorentina

avPelle Strandman, Petra Thorén

Duellen med Giovanni Simeone innebar dubbla smällar för Robin Olsen.

Romas svenska målvakt fick en rejäl spark i ansiktet och en omdiskuterad straff mot sig.

– Jag är en trogen försvarare av VAR och jag tycker att det borde ha använts i dag, säger Romas sportchef Monchi.

Robin Olsen har varit prisad efter sin ankomst till Roma. Den svenska landslagsmålvakten blev nyligen utsedd till klubbens bästa sommarvärvning av sajten Calciomercato och tidigare i veckan blev han uttagen i omgångens lag av Sky Italia.

Men lördag kväll blev inte lika glamorös för svensken.

AS Roma gick till pausvila med ett spelmässigt övertag, men ett resultatmässigt underläge, 0-1.

Detta efter en omdiskuterad straff en halvtimma in i matchen.

Pekade på straffpunkten

Fiorentinas Simeone fick en boll i straffområdet och kom ren med Robin Olsen. Fiorentinaspelarens förstatouch var inte perfekt och han fick bollen långt ifrån sig samtidigt som Roma-målvakten kom ut mot honom.

Fiorentinaspelaren gick omkull i duellen och domaren Luca Banti pekade på straffpunkten. Samtidigt låg Robin Olsen kvar på gräset med smärta. Simeones ena fot träffade svensken hårt i ansiktet, högt upp mot tinningen.

Beslutet blev omdiskuterat och väckte irritation eftersom incidenten inte videogranskades.

– Det ögonblicket förändrade matchen, konstaterade sportchefen Monchi, enligt Football Italia och fortsatte:

– Jag är en trogen försvarare av VAR och jag tycker att det borde ha använts i dag. När det är ett uppenbart misstag och alla säger att det inte borde ha dömts straff så borde VAR ha ingripit eller åtminstone ha sagt till domaren att titta på incidenten igen.

”Har ett tufft jobb”

Straffen förvaltade Jordan Veretout säkert. Robin Olsen gick åt rätt håll, men Fiorentinas fransman placerade bollen säkert.

– Det var den där straffen som du kan blåsa för eller inte. Domarna har ett tufft jobb med att fatta sina beslut, vilket vi absolut accepterar, sa Romas Alessandro Florenzi till Sky Italia efter matchen.

Roma, hade ett par vassa chanser främst genom Edin Dzeko i första halvlek, men kunde kvittera först i slutet av matchen. Detta tack vare ett skott från just Alessandro Florenzi, som klippte till direkt på Fiorentina-målvakten Alban Lafonts retur.

Robin Olsen hade ett par viktiga aktioner i mitten av andra halvlek när hemmalagets Federico Chisea drog upp ett fint anfall, och straffen blev det enda insläppta målet.

Fiorentina-Roma slutade 1–1.

– Olyckligtvis kastade vi bort två poäng. Jag tycker att vi spelade bättre än vi gjort på länge. Det har gått lite upp och ner det sista, men den här gången försökte vi spela vår fotboll i 90 minuter, sa Alessandro Florenzi till Sky Sport Italia, uppger Football Italia.

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A

AS Roma