Rooneys svar efter bänkningen – två mål

FOTBOLL

United var illa ute mot Otelul Galati

Tillbaka i startelvan efter all turbulens.

Då svarade Wayne Rooney med att sänka Otelul Galati med två straffmål.

Manchester United var illa ute med en man mindre, men vann med 2–0.

Foto: Wayne Rooney gjorde två straffmål.

Efter utvisningen som innebar att han missar tre matcher i EM bänkades Wayne Rooney mot Liverpool i ligan. Men i bortamötet mot rumänska Otelul Galati i Champions League var stjärnan tillbaka i startelvan.

United var länge illa ute – men i 64:e minuten klev han fram och tystade publiken i Bukarest.

Hemmalagets Sergiu Costin tog med handen innanför straffområdet och Wayne Rooney slog iskallt in den efterföljande straffen i mål.

Två utvisningar

Men bara tre minuter senare blev det nervöst i United-lägret. Nemanja Vidic satsade onödigt hårt i en duell på mittplanen och kapningen på Gabriel Giurgiu och den serbiske mittbacken fick lämna planen med ett rött kort som sällskap.

– Han höjde sin fot och särskilt i Europa kan jag förstå varför han får rött. Men jag tycker att bedömningen är hård. Men jag tror inte att vi kommer att överklaga, säger Sir Alex ferguson.

Otelul Galati pressade för en kvittering, men chansen dog i 89:e minuten då mittbacken Milan Perendija visades ut efter att ha dragit på sig sitt andra gula kort för en tröjdragning på Chicharito.

Direkt efteråt fälldes Rooney av Liviu Antal innanför straffområdet och Rooney placerade straffen i samma hörn som tidigare, det högra.

United hade inlett gruppspelet med två kryss, men tog nu sin första seger.

– I många av bortamatcherna måste du jobba hårt för att vinna. De gjorde det svårt för oss, men jag är nöjd med resultatet, säger Sir Alex Ferguson till BBC.

ARTIKELN HANDLAR OM