Malmö försvarade SM-guldet efter kross

1 av 20
FOTBOLL

Ett av årets snyggaste mål efter 45 sekunder. Ett av årets snyggaste anfall 25 minuter senare.

Malmö krossade Kif Örebro efter drömstarten – och försvarade sitt SM-guld.

– Det är helt magiskt. Det blir sent i natt, säger Therese Sjögran.

Malmö hade allt i egna händer när allt skulle avgöras i sista omgången. Vid förlust hade guldet hamnat i Göteborg eller Tyresö. Men speciellt dramatiskt blev det aldrig.

Publiken hann knappt ens sätta sig förrän Malmö hade gjort 1-0 på Kif Örebro. Frida Nordin fick en drömträff och bombade in ledningsmålet i krysset. Då hade det bara gått 45 sekunder.

–  Jag tänkte inte så mycket. Jag såg att jag var fri och försökte få bollen på mål. Det var en otrolig glädje, säger Nordin till TV4 Sport.

”Bara att sätta dit den”

Om 1-0-målet var bland årets snyggaste var förspelet till 2-0-målet lika snyggt.

Therese Sjögran fick bollen på mittplan, passade Sara Björk Gunnarsdottir som klackade tillbaka bollen. Sjögran drev mot mål och kunde enkelt placerade in 2-0.

– Det var snyggt. Det var rätt bra löpning av Manon som öppnade upp hela deras försvar så det var bara att springa igenom och sätta dit den, säger Sjögran.

Mål efter 23 sekunder

Andra halvleken början precis som den första. Med mål direkt. Det hade bara gått 34 sekunder när Katarine Veje sköt 3-0 i krysset. Gunnarsdottir ökade sedan på till 4-0. Med drygt tolv minuter kvar gjorde Caroline Seger 5-0 och på stopptid satte Lina Nilsson 6-0. Sedan började festen.

– Det är helt otroligt. Vi spelar precis så som man vill spela i en sån här match. Alla har höjt sig och spelat på den högsta nivån, helt otroligt, säger Seger till TV4 Sport.

SM-guldet är Malmös andra raka. Men mästarna hade inte tagit ut något i förskott.

– Jag har ingen aning om vad som händer. Klubben är väldigt skrockfull när det gäller planerandet av guldfest. Men vi ska väl äta middag och sedan blir nog nattklubb, säger Seger, som  inte har energidryck i sin mugg.

– Det blir sent i natt. Det ska bli grymt kul, säger Sjögran.