”Saknar spets längst fram”

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Djurgården mållöst mot Flora

Djurgården inledde träningsturnering i Finland med en 0-0-match mot FC Flora.

Tränaren Carlos Banda hyllade efter matchen lagets försvarsspel men är mer bekymrad över offensiven där Mattias Jonson och Kennedy Igboananike inledde på topp.

– Vi har problem att skapa riktigt heta målchanser, säger Banda till Sportbladet.

Med Johan Oremo skadad igen kan Mattias Jonson och Kennedy Igboananike blir Djurgårdens första anfallspar i år. Duon inledde tillsammans på topp mot Flora men matchen rycktes sönder av flitigt roterande från lagledningen.

”Tycker vi äger matchen”

Djurgården gav ändå två tidiga indikationer inför allsvenskan. Stockholmarna har ett riktigt stabilt försvarsspel på gång – men saknar fortsatt tyngd framåt.

– Vi har lagt en hel del fokus på försvarsspelet och organisationen. Det ser ganska bra ut i dag och de målchanser vi släpper till är individuella misstag. Jag tycker att vi äger matchen efter tio minuter men vi har lite problem att skapa riktigt heta målchanser. Vi är lite uddlösa vid sista passningen, säger tränaren Carlos Banda.

Fokus inför den allsvenska premiären ligger nu till stor del på anfallsspelet för Djurgården.

Hyllar nyförvärvet

– Vi ska jobba med effektiviteten och att kunna förvalta chanserna vi har nu. Försvarsspelet börjar sitta och nu kan vi titta på andra delar, säger Banda.

Bland Djurgårdens nya spelare gjorde mittbacken Gale Agbossoumonde ett mycket lovande intryck.

– Han spelade bara 45 minuter vilket var ett bestämt byte. Men han gör det riktigt bra och vinner nickdueller mot sin tvåmetersforward. Det säger lite om hans fysik och spänst.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.