AIK Fotboll

Matchen bruten – domare till sjukhus

Av: 

Patrik Brenning

FOTBOLL

Träffades i huvudet av knallskott

AIK:s Teteh Bangura visades ut efter en ful stämpling på Syrianskas målvakt.

Då skämde huliganer ut sig och kastade in smällare som träffade domaren Daniel Wärnmark i huvudet.

– Han har garanterat tinnitus och kommer att uppsöka läkare. Han hör inte riktigt vad man säger, säger matchdelegaten Lars Wilhelmsson.

Matchen mellan Syrianska och AIK hade varat i 20 minuter när bortalagets Teteh Bangura visades ut. Det fick en supportergrupp att skämma ut sig.

Träffade domaren

Enligt Canal Plus kastades tiotalet smällare in mot planen, varav en träffade assisterande domaren Daniel Wärnmark. Den som träffade domaren ska enligt Radiosporten ha kommit från Syrianskas läkarsektion.

– Den allra första som kastades in träffar Daniel Wärnmark. Han får den i skallen och kastas en liten bit framåt. Sedan tar han sig med raketfart härifrån, sade Canal Plus reporter Jonas Dahlquist.

Spelarna och domarna lämnade planen men oroligheterna fortsatte då fler fyrverkeriföremål kastades från AIK:s sektion mot en annan läktarsektion.

Efter ett nästan 40 minuter långt möte tog funktionärer och säkerhetsansvariga beslutet att bryta matchen.

”Har har tinnitus”

– Matchen kommer att brytas. Det beror till stor del på att en domare är skadad på grund av knallskott. Han ska uppsöka läkare senare. Det är även fara för fortsatt personsäkerhet. Därför har vi tagit beslutet att bryta matchen på grund av arbetsmiljön som bland annat domarna har, säger matchdelegaten Lars Wilhelmsson i Canal Plus.

Hur mår Daniel Wärnmark?

– Han har garanterat tinnitus och kommer att uppsöka läkare. Han hör inte riktigt vad man säger.

Det finns inget beslut om Syrianska, som ledde med 1-0, ska tilldömas segern.

– Det har jag ingen kommentar till, om det blir omspel eller om något lag tilldöms segern. Det bestäms i efterhand av förbundet, säger Wilhelmsson.

Domarna skärrade

En stund efter matchen kom huvuddomaren Martin Strömbergsson ut och pratade med media och förklarade varför matchen bröts.

– Det var på grund av arbetsmiljön helt enkelt, och framför allt på grund av att assisterande domare nummer ett får en knallsmäll centimeter från örat. Han känner att han har väldigt ont i örat och det låter väldigt mycket. Han måste besöka sjukhus, och det var utifrån den anledningen vi bröt matchen, säger han, och berättar att Wärnmark fortfarande är väldigt skärrad.

– Det är hela teamet. Men med lite distans känns det som att vi tagit rätt beslut.

Var det ett snabbt beslut att ta?

– Ja, det tycker jag. Utifrån Daniels skick så var det det.

ANNONS EXTERN LÄNK

PREMIÄR! Klicka hem Sportbladets Heja Sverige-tröja till EM. Begränsat antal.

Sportbladet

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

AIK Fotboll