Svensson: Tycker att vi har problem

Elfsborgs tränare Magnus Haglund har beordrat allsvenskans största stjärna, Anders Svensson, att inte uttala sig efter matcher.

En kritik mot tidigare taktik och svaga resultat hos guldfavoriten ligger bakom.

– Jag tycker vi har problem. Magnus vill inte att jag uttalar mig och han är min chef, säger Anders Svensson.

Efter 3-2-segern mot Halmstad i går kväll lämnade Anders Svensson Borås Arena utan att svara på några frågor.

Han hänvisade till att han fått "munkavle av Haglund".

Nu berättar allsvenskans största stjärna om bakgrunden.

– Jag fick en reprimand efter matchen mot AIK. Då tar jag till mig det som tränaren säger och gör som han vill, säger Svensson.

”Jag sågade taktiken”

Vad handlade det om då?

– Jag svarade på frågor vad det var som fungerade och inte. I pausen mot AIK (2-2) gick vi tillbaka till tre centrala mittfältare och då blev det bättre.

– Vi försökte spela 4-4-2 i några matcher men fick det inte att fungera. Det blev i media att jag gick ut och sågade taktiken. Men jag sa till Magnus att jag aldrig tyckt att det var fel att vi provade att spela 4-4-2.

– Jag fick en reprimand för något som inte var kontroversiellt, men tack vare att media målade upp löpsedlar och rubriker så blev det en stor grej. Jag tycker att jag kan få säga vad jag tycker.

– Men jag är hetlevrad och tävlingsmänniska och då är det kanske bäst att jag inte pratar med någon efteråt när jag är på det humöret. Det är bättre att jag gör det när jag lugnat ner mig.

– Magnus känner väl att det blir ett problem när just jag säger de här sakerna och reportrarna går in i omklädningsrummet för att leta upp en arg och irriterad Anders Svensson.

Är det här en bra situation?

– Nej, det är inte optimalt. Det jag sagt är ju inte riktat mot Magnus Haglund utan att vi som lag behöver göra saker bättre.

Anders Svensson var irriterad såväl på planen som i omklädningsrummet efter 3-2-segern mot Halmstad i går. Elfsborg utklassade HBK i första halvlek, hade 2–0 i paus men tappade sitt spel fullständigt i andra halvlek.

– Jag är jätteglad över att vi vann och tog tre poäng, men vi måste få ordning på våra problem annars kommer vi aldrig vara med och slåss om guldet i höst.

”Fullt förtroende för Magnus”

– Jag anser att vi har problem och vi kan inte låta dem fortgå. Det oroar mig. Det har skett i flera matcher utan att det blivit någon bättring, säger Svensson.

Flera spelare är inne på att ni måste behärska ett enklare spel och kunna stänga matcher.

– Ja, det tycker jag också. Bland annat.

Finns oenighet mellan er spelare och tränarna?

– Det är inga problem och har vi problem så tar vi det internt. Problemet vi har är att vi inte ligger på den nivån vi bör göra spelmässigt. Det måste vi ta tag i.

Har du fullt förtroende för Magnus Haglund?

– Jag har fullt förtroende för Magnus.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN