”Vet att turkarna kommer busvissla”

FOTBOLL

Real-stjärnan Özil vet vad som väntar i bortamatchen mot Turkiet

BARCELONA. Mesut Özil lär bli kvällens huvudperson i Istanbul, vare sig han vill eller inte.

– Jag vet att turkarna kommer att busvissla, men det påverkar mig inte, säger Real Madrid-stjärnan inför EM-kvalmatchen mot Turkiet.

Tyskland är redan klara för EM i sommar med 24 poäng efter åtta raka segrar i kvalet, men kvällens kvalmatch är en av omgångens mest prestigefyllda ändå.

Det tyska landslaget är i Istanbul för att möta Turkiet, grupptvå med 14 poäng, och tyske stjärnan Mesut Özil vet vad som väntar.

– Jag vet att turkarna kommer att busvissla, precis som de gjorde när vi möttes i Berlin, men jag är tillräckligt proffsig för att inte låta det påverka mig. Jag är jätteglad över att vara i Istanbul, det är en fantastisk stad, säger Özil till den tyska tidningen DFB.

Tekniken från turkiska sidan

Özil, 22, är tredje generationens turkisk invandrare i Tyskland och praktiserande muslim, och har tidigare beskrivit att hans fotbollskunnande är en blandning av de två bakgrunderna.

– Min teknik och bollkänsla kommer från min turkiska sida. Disciplinen, attityden och "ge allt"-mentaliteten kommer från den tyska, har Mesut Özil berättat.

På slutet har han dragits med småskador men hävdar att han är matchklar i kväll.

– Jag får behandling varje dag, men jag är säker på att jag ska kunna spela, säger Özil.