Råkade springa – ett halvt maraton

FOTBOLL

”Kunde inte stanna”

Fotbollsprofilen Paolo Di Canio skulle starta Swindons halvmaraton och springa en runda på 3,2 kilometer som hedersgäst vid tävlingen.

Men 43-åringen sprang fel, tog rygg på tätgruppen och löpte igenom hela loppet över drygt 21 kilometer.

– Jag kunde inte stanna då. Det var ju en utmaning, säger Di Canio enligt The Mirror.

Paolo Di Canio avslutade sin aktiva karriär som fotbollsspelare 2008 efter att ha representerat klubbar som Lazio, West Ham, Milan och Juventus. Numera är 43-åringen manager för storsatsande Swindon Town i engelska League Two.

”Följde efter tätgruppen”

Efter lördagens 3-3-match mot Hereford var italienaren inbjuden som hedersgäst för att starta Swindons halvmaraton. Di Canio skulle starta loppet och sedan springa ”skojrundan” på 3,2 kilometer. Men det blev en oväntat lång eftermiddag för 43-åringen.

– Det fanns tre alternativ. Jag tänkte löpa ”skojrundan” men tyvärr bytte vi håll, fortsatte springa och följde efter tätgruppen. Jag kunde inte stanna då. Det var ju en utmaning, säger italienaren.

Di Canio sprang fel och hamnade på den riktiga tävlingsbanan över drygt 21 kilometer.

”Inte redo för det här”

– Tyvärr slutade det med att jag löpte hela det halva maratonloppet plus ytterligare 800 meter, säger Swindon-managern.

Di Canio fick släppa tätgruppen men sprang, helt oförberedd, i mål på tiden en timme och 49 minuter.

– Efteråt var jag väldigt glad eftersom jag kom i mål utan att stanna ens för en sekund. Jag var inte redo för det här men jag slutade aldrig att springa. Jag är glad men det var väldigt tufft.

ARTIKELN HANDLAR OM