”Vi var fega och nervösa”

FOTBOLL

Göteborg deppade efter premiären.

GÖTEBORG. Mållöst mellan de två tippade topplagen. Då deppade Göteborg.

- Det är klart att vi är besvikna, det kommer vara så jämnt mellan oss och Tyresö att målskillnad kan avgöra i höst, säger Johanna Almgren.

Damallsvensk premiär, härligt vårväder - och en rätt usel första halvlek. Göteborg och Tyresö bjöd inte publiken (945 åskådare) på någon glimrande start på säsongen. Tyresö var det bättre laget före paus och kunde med lite flyt gjort något mål mot försiktiga hemmaspelare.

- Vi var fega och nervösa. Passningsspelet var inte direkt 100-procentigt, säger Göteborgs Johanna Almgren.

Josefine Öqvist och Elin Ekblom Bak var de som var närmast, men Göteborgs nya målvakt Kristin Hammarström var bra med.

Det är de här två lagen som experterna har tippat ska göra upp om SM-guldet. Och i andra halvlek visade framför allt Göteborg varför.

- Det blev mycket bättre i andra, och vi kunde ha gjort två-tre mål då. Tyresö var mycket tuffare före paus, våra tjejer var lite chockade i början, varje gång de tog emot bollen så fick de en tackling från sidan, säger Göteborgs tränare Torbjörn Nilsson.

Han valde att sätta måltjuven Linnea Liljegärd på bänken och ha Johanna Almgren och Sara Linden på topp. Det blev betydligt bättre i andra när Almgren gick ut på kanten.

- Hon var mycket bättre där. Men hon har gjort nio mål under försäsongen som anfallare, så jag kan inte gärna säga till henne att hon ska spela yttermittfältare nu. Men det är angenäma problem för oss, säger Nilsson.

Just Almgren var tillsammans med Linden närmast ett avgörande i andra halvlek. Men premiären slutade mållös.

- Det kändes som att det är vi och Tyresö som kommer göra upp om det här. Malmö blir också farliga, men de tappar så mycket nu när Therese Sjögran har försvunnit, säger Almgren.