Janne Andersson om Lindelöfs återbud: ”Kan kraftigt dementera det”

Förbundskaptenen dementerar kraftigt uppgifterna om Guidetti-kopplingen

Victor Nilsson Lindelöfs återbud till landslaget väckte frågor.

Förbundskapten Janne Andersson menar att han har ”stor respekt” för den blivande pappans beslut.

– Jag kan kraftigt dementera att det skulle röra sig om att en annan spelare inte var uttagen, säger han.

Det var under söndagen som Svenska Fotbollförbundet meddelade att Victor Nilsson Lindelöf har tackat nej till landslagssamlingen inför EM-kvalet.

Enligt förbundet är det personliga skäl som ligger bakom Manchester United-försvararens beslut, något som kan antas vara födseln av hans första barn som förväntas ske i början av april.

Samma dag publicerade Fotbollskanalen dock uppgifter som indikerade att återbudet hörde ihop med petningen av anfallaren – och tillika nära vännen – John Guidetti.

”Varit spekulationer”

Detta slår förbundskapten Janne Andersson ned bestämt.

– Det har varit lite spekulationer kring varför han lämnade återbud. Redan igår sade jag att jag har stor respekt och stor förståelse för ”Vigges” beslut, säger Andersson innan han tillägger:

– Jag kan kraftigt dementera att det skulle röra sig om att en annan spelare inte var uttagen. Hade det varit så hade jag inte haft respekt eller förståelse för beslutet.

”Förhåller mig till verkligheten”

Eftersom även Leeds-försvararen Pontus Jansson tvingades lämna återbud på grund av skada har både Anton Tinnerholm och Sotirios Papagiannopoulos anslutit till truppen.

– Jag förhåller mig till verkligheten sen får ni spekulera, säger Janne Andersson.

– Våra samtal är mellan oss. Hade skälet att inte komma med till landslaget varit att en kompis inte blev uttagen hade jag definitivt inte haft respekt eller förståelse för det.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.